14.12.2021. 13:10
2
Palestinac Abdallah Salhab: Ja želim da radim, ali je ogromna papirologija ovdje. Mnogo volim BiH
Palestinac Abdallah Salhab je u Bosnu i Hercegovinu, njen glavni grad Sarajevo došao sa porodicom. Njegova majka, sestre, brat i on tu su već skoro sedam godina.

Ale, kako ga nadimkom zovu njegovi prijatelji, mnogo je zavolio našu državu. Na početku razgovora prije snimanja, ovaj simpatični mladić kazao je kako je ustvari prvi doticaj s našom teritorijom imala njegova majka koja je studirala ovdje, nešto malo prije početka ratne agresije u BiH završila studije i vratila se u domovinu.

Situacija u Palestini se ne mijenja, te postaje dramatičnija iz dana u dan. Abdallahova  majka  Maherah, on i njegova porodica dogovorili su da se zapute ka Bosni i Hercegovini. Abdallah Salhab trenutno je specijalizant na KCUS-u, također je i student stomatologije na SSST-u u Sarjevu i naveo je kako mu čini zadovoljstvo ovaj dio njegoovg života.


U videu smo pričali o tome kakkv je život nmjega i njegove porodice ovdje u Sarajevu, upitali smo ga da li je dovoljno zavolio Sarajevo i ima li želju  da se vrati u domovinu, poznavajući situaciju tamo. Abdallah posjeduje nekolicinu talenata za koje pored već gustog rasporeeda, pronađe vremena.


Među onim  što on voli su ljubav prema sviranju gitare, nastupanje uz grupu s kojoj redovno vježba. Ale voli i da prepričava dnevne situacije, da snima videe a usput dodatno uči i nadogarđuje znanje  našeg jezika.

 



U jednom dijelu videa, Salhab je rekao kako mu malo čak i smeta ogromna papirogija koja je potrebna za bilo šta u BiH. Pogotovo njemu kao strancu s boravkom u ovoj državi. Želja mu je jednog dana raditi u Sarajevu, da iskoristi stečeno znanje i zaradi novac za sebe i porodicu.


Salhab snima vlogove na njegovom YouTube kanalu, a tematika snimaka je njegova svakodnevnica u Sarajevu i kako se snalazi prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Sve u svemu, veoma zanimljiva ličnost i momak koji je dokaz da ko ima volju, taj može sve ostvariti. Upoznao je mnogo prijatelja ovdje i veoma mu je drago zbog toga pošto za sebe kaže da je izrazito komunikativan i druželjubiv.

O ovom mladom momku snimljen je i dokumenatrni film "Palestinac u Sarajevu".



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.