28.1.2022. 16:12
1
Ćamil Medanović: "Odlazim iz Sarajeva, da pomognem mojoj Krajini. Ne vidim se ovdje"
Ne možemo svi otići iz zemlje, jer ako se takav trend ne zaustavi nećemo se imati gdje vratiti, poručuje nam Ćamil Medanović, mladi društveni aktivista koji je odlučio nakon završetka studija u Sarajevu, vratiti se u rodni grad i ojačati kapacitete koje, kako on kaže, omladina polako gubi u Bihaću i okolnim mjestima.

"Po završetku studija, kao i svakom mladom čovjeku, postavlja se pitanje šta dalje. Ja sam ipak odlučio ostati i boriti se. Smatram da je ispravnije biti borac u vlastitoj, nego stranac u tuđoj zemlji. Kako bih ozbiljno i institucionalno mogao pomoći svom narodu, svojoj Krajini i Bosni i Hercegovini u konačnici, svoj dalji angažman sam vidio u Narodu i Pravdi. Smatram da je NiP prvenstveno nova i zdrava ideja, a tek onda i ozbiljna politička stranka.", naveo je Medanović za Source.ba tokom pripreme snimanja videa.


- Kada je u pitanju moj politički angažman u Krajini, smatram da će Krajišnici imati ozbiljnu alternativu u ovoj presudnoj godini. Imam cilj i ideal za koji se želim boriti i nadam se da ću uz podršku svojih kolega i svih ljudi koji će nadam se, prepoznati sve to i uspjeti u svom naumu. Živimo u ambijentu gdje riječ država izaziva izuzetno negativnu konotaciju i osjećaj, dok mnogi bi se složili vjerujem, da im je pojam Zemlje draži i srcu bliži. Ljepote BiH su neupitne, priroda je tu na mojoj i našoj strani, želim pokazati da i politički angažman ne mora uvijek izazivati negativnu emociju, naprotiv, želim pokazati da može i drugačije. Ako je neko stvorio matricu po kojoj djeluje od rata pa sve do danas, to ne može da znači da se ista ta matrica ne može promijeniti -  svjestan je situacije Medanović. 


Navikao je kaže da je put trnovit, ali tiče ga se. I svih nas, bez obzira na politiku i orjentaciju. Jedno nam je zajedničko - Ljepote Bosne i Hercegovine su prepoznatljive u cijelom svijetu, priroda je na našoj strank stoga želim pokazati da i politički angažman ne mora uvijek izazivati negativnu emociju, naprotiv, ona mora i može biti drukčija - naveo je Medanović. 


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.