31.5.2022. 14:31
0
Od Segmedine Srne Bajramović oprostili se Arijana Saračević Helać, Sanela Prašović Gadžo, Kenan Magoda, Midheta Kurspahić,..
Segmedina Srna-Bajramović rođena je 05. januara 1973. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Fakultet političkih nauka, Srna-Bajramović ostavila je već neizbrisiv trag iza sebe, nakon iznenadne smrti. Mnogobrojne objave na društvenim mrežama i službena saopćenja dokaz su toga.

Široj javnosti bila je poznata po 19-godišnjem angažmanu u različitim TV projektima. Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH. Od ulaska u politiku, bila je članica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u kojoj je obnašala dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a. Bila je udata i majka dva sina.


Dugogodišnja novinarka i urednica u Informativnom i Dokumentarnom programu FTV-a, Arijana Saračević Helać oglasila se na svom Facebook profilu povodom smrti nekadašnje radne kolegice i prijateljice Segmedine:



"Draga naša prijateljice, uvijek smo se samo smijale i pjevale, iskreno podržavale i voljele. Segi, bile smo naša mala ženska porodica. Volimo te i čekaj nas.", napisala je Arijana u objavi.

"Sjećam je se kao vesele djevojčice, sa dječijim loknama i lijepim očima. Ja sam je uvela u studio, radili smo emisiju “Rat Art”, i to je bio njen prvi ulazak u studio. Mirna, tiha, a uvijek vesela. Ne mogu!", kazala je za medije nekadašnja tv ličnost Midheta Kurspahić.


Veoma poznato tv lice svima koji prate 'Dnevnik 2' Federalne televizije, Nikolina Vrankić Veljović, uz ogromnu tugu govorila je o Segmedini:

- Šokirana sam, šta drugo reći! Nakon ovakve vijesti, ono prvo što mi se ukazalo pred očima bio je njen osmijeh ... Pamtit ću je zaista po osmijehu! Kao uvijek vedru i nasmijanu osobu.. Osobu spremnu da pomogne i vrijednu osobu. Bile smo kolegice i sve zaista najbolje mogu reći o njoj! - navela je NIkolina za medije.


O iznenadnoj smrti Segmedine Srna-Bajramović oglasila se i centrala SDP BiH, kojo je ona pristupila i bila veoma aktivna članica, nakon godina tv karijere:



"Posljednji pozdrav našoj voljenoj drugarici Segmedini Srni-Bajramović", napisali su oni.


Sanela Prašović Gadžo, zastupnica u Zastupničkom domu Parlament FBiH napisala je veoma dirljivu poruku povodom smrti svoje prijateljice Segmedine:

"Ružo moja. Porodice moja. Živote moj. Radosti i podrško moja. Ljubavi moja. Ne stigosmo sjesti kako smo dogovorili ovo veče. Toliko smo planirali i vjerovali u buduće susrete. Toliko smo još imale jedna drugoj da kažemo, da podijelimo, da tugujemo i da se radujemo. Ljubavi moja, anđeli neka te čuvaju. Volim te Segi. Volim te svilo moja.", dio je objave nekadašnje televizijske urednice i novinarke, a danas veoma uspješne političarke.


 

 
- Draga Segmedina, neka ti je laka zemlja bosanskohercegovačka. Zauvijek ćeš  živjeti u srcima svih nas koji smo te poznavali. -  napisao je u objavi Kenan Magoda predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

"Draga Segmedina, nastavićeš živjeti u srcima mnogih kroz dobra djela koja si činila.", dio je objave Saše Magazinovića posvećene kolegici iz SDP BiH, prerano preminuloj Segmedini.



Zastupnica u Skupštini KS Arijana Memić emotivnom objavom oprostila se od svoje kolegice i prijateljice Segmedine Srna-Bajramović koja je iznenada preminula u 49. godini života: 

"Odavno mi nije osvanuo teži dan. Draga Segi... Čast je bila poznavati te, razgovarati s tobom, družiti se. Čini mi se da smo najviše razgovora obavile onako u prolazu, po par minuta, ali i tih par minuta bilo je dovoljno da mi daš korisne savjete. Govorila si mi uvijek da ma koliko život težak bio, ma s čim se borili, budi nasmijana. Baš poput mene i ti si posmatrala život na neki poseban način. Hvala ti za zagrljaj, poljubac i riječi podrške koje dobih sinoć. Hvala ti za sve što si učinila za mene i moju porodicu. Do nekog ponovnog susreta, na nekom ljepšem mjestu...", dio je objave Arijane Memić.


Kristina Ljevak, novinarka i urednica u domaćim i regionalni medijima, oprostila se od svoje kolegice Segmedine:



- Neki dan smo se srele i dogovarale kafu. J**em ti život i sve nepopijen kafe. Segmedina .. - napsiala je na Facebooku vidno potresena Kristina.

Povodom iznenadne smrti zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedine Srna-Bajramović, rukovodstva i članovi Skupštine i Vlade KS izražavaju beskrajnu tugu i zatečenost ovom tužnom i neočekivanom viješću.

“Naša kolegica - zastupnica Srna-Bajramović preminula je danas u 49. godini. Nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, naš Kanton, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Uvijek je bila odmjerena, smirena, taktična, uviđavna..., pa i onda kada bi s posebnim žarom iznosila svoje stavove o temama koje su bile važne običnim ljudima, jer je baš takve doživljavala svojim. Neka joj je laka zemlja bosanska”, ističu u posljednjem pozdravu njene kolege iz Skupštine i Vlade KS, te porodicama Srna i Bajramović iskazuju riječi najdubljeg saučešća i suosjećanja." navedeno je u saopćenju.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu. O terminu održavanja Komemorativne sjednice Skupštine KS javnost će biti blagovremeno informisana.



Kolektiv firme Source d.o.o. i portala Source.ba izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima iznenada preminule Segmedine Srna-Bajramović.


 
NOVINAR: Amer Mujezinović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.