16.6.2022. 11:50
0
"Nema tu mjesta vandalizmu i nervozi. Moja porodica uživa na utakmicama"
Svjedoci smo sve češćeg navijačkog nasilja širom BiH, ali i regiona. Malo smo se pozabavili ovom tematikom ali ne želimo da vas zaboli glava, našli smo jedan zanimljiv slučaj. Lijepa je priča u pitanju, u svakodnevnici loših, našli smo veoma divnu priču.

Adis Alikadić navijač je FK Željezničar i on, kako nam je objasnio, na utakmice ide jer se tamo opusti i uživa. Povede i porodicu i to veoma često. Za njega stadion FK Željezničar ima veoma posebno značenje. Tu je boravio sa svojom sadašnjom suprugom Mateom, zakleli se na ljubav i radost u zajedničkom životu, upravo na lokalitetu stadiona omiljenih mu 'željovaca'.  


Još jedan član porodice Alikadić ima namjeru na stadionu plavih ovjekovječiti svoj ulazak u bračnu luku. Adisa smo upitali nekolicinu zanimljivih stavri oko navijanja za omiljeni fudbalski klub. Zanimalo nas je i kakvo on mišljenej ima o mnogima koji prave nerede na utakmicama, a onda i nakon onih 90 minuta igre.

 

Adisova supruga Matea, na babine, dobila je jedan od najdražih poklona i to od članice suparničkog navijačkog tima, dakle FK Sarajevo. Njena drugarica 'pitarka' Mona darovala ju je najljepšim poklonom novorođenoj djevojčici. To je jedan od znakova da u rivalitetu ipak ima i ovih sitnih znakova pažnje koji pokazuju da i ljubav živi, koliko god nas lopta razdvajala na terenu.

Zaključak pred gledanje videa je - gledajte i slušajte strastvenog nogometnog navijača, a usitinu privatno mirnog, staloženog i zanimljivog čovjeka. Hvala Adisu Alikadiću što je odvojio svoje vrijeme i stao pred našu kameru.  


NOVINAR: Amer Mujezinović 
SNIMATELJ: Kenan Ćemo 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.