12.12.2016. 17:53
30
Iz komunizma ostala navika da se kupa nedjeljom, a ovi sad, pored redovnih redukcija, ''oduzeli'' nam i taj dan
Zbog redukcije vode, jučerašnji dan je ličio na sve osim na jednu uobičajenu nedjelju u glavnom gradu jedne evropske države, u 2016., skoro 2017. godini. Sudeći po Facebook komentatorima, skoro pa ratno stanje.

I sa ovom situacijom Bosanci su se nosili kako oni najbolje znaju - humorom i šalom na vlastiti račun. Doduše, ne baš svi, bilo je Facebook statusa, koji su izazvali ozbiljan revolt. Jedan od tih je krajnje neukusan i neprimjeren komentar Harisa Zahiragića, predsjednika Studentskog Parlamenta Univerziteta u Sarajevu, no kako je on u dosta kratkoj izjavi za naš portal rekao, napisao je to samo kao Haris Zahiragić, a ne predsjednik SPUS-a. 



''Ovo je slobodna država, slobodno društvo, 21. stoljeće, to je moj privatni Facebook profil, moja sloboda govora, a ono što objavljujem kao predsjednik, ima na stranici SPUS-a.'', rekao je Zahiragić za Source portal. 

No, kao predsjednik Studentskog Parlamenta, kao osoba na funkciji, koja usput rečeno, predstavlja određenu skupinu građana i osoba koju zbog navedene funkcije mediji poprilično prate, Haris Zahiragić bi možda, samo možda, trebao pripaziti šta priča i piše.  Ali, ko smo mi da govorimo Harisu šta treba da radi, to nije naš posao, kaže.

''Nemojte Vi meni držati lekciju šta bih trebao, a šta ne'', jasno nam je Zahiragić dao do znanja.

''Rek'o pa porek'o''

Kada je njegov status postao čitan i dijeljen na Facebook profilima, odjednom je osjetio neku potrebu da se opravda za ono što je napisao, izvini, ali i odglumi žrvteno janje, kojemu su razjarene, neokupane Sarajlije slale prijeteće poruke.




Lijepo nam je Haris objasnio da NIKO od nas nije shvatio ono što je želio reći i našaliti se na račun nečega, a pitanje čega - ''Komunjara'', trenutnog stanja u Sarajevu, tome što nema vode i Sarajlije se ne mogu okupati. 

A vjerovatno nije razmišljao o tome da se voda može i piti, vodom možemo nešto i oprati, a možemo njome i napraviti led, koji bi odlično došao za odigravanje (odgođene) predstave ''Labuđe jezero''. Ali vode nije bilo, nije bilo leda,  pa onda ni zaleđenog jezera labuđeg.

Možda je komunizam zaista nametnuo i ''odredio'' kupanje nedjeljom, možda je svim ''komunjarama'' ostala ta navika, ali tada su bili sigurni da će se barem taj dan okupati. A ovi sada su pored redovne noćne redukcije, odlučili oduzeti ljudima  i naviku ''komunističkog kupanja nedjeljom''. 

A što se Harisa Zahiragića tiče, rekao nam je kako mu uskoro ističe mandat, te da ćemo svi dobiti priliku da čujemo njegovo mišljenje o svemu, jer sada kao predsjednik, ne želi da iznosi svoje lične stavove (?!).  Jedva čekamo da ga pitamo kakve navike će nam ostaviti ovaj sistem i ova vlast. 

Novinar: Amila Alijagić

30
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.