22.12.2016. 12:23
2
''Nije istina da je utakmica protiv Čelika bila presudna za moj odlazak. Odluka je došla kao grom iz vedra neba i onda su svi počeli tražiti razloge''
Prije nešto više od 15 dana, sve navijače Željezničara šokirala je vijest da klub napušta, njihov miljenik i kapiten Plavih Aleksandar Kosorić.

Nakon što je objavio da odlazi iz kluba, Kosorić je otišao na odmor kako bi ''ohladio glavu'', te kako bi se slegle emocije nakon, kako kaže, jako teške odluke u njegovom životu.

''Emocije su se malo slegle u odnosu na prvih nekoliko dana kada se to desilo. Ja sam razmišljao već neki period u tom smjeru i mislim da će vrijeme pokazati da li sam uradio pravi potez, ili ne. To je jednostavno bila moja odluka i iz nekih mojih ličnih razloga. Smatram da sam došao na neki vrhunac i da više od toga ne mogu da idem, a nastavak u Želji bi bio samo neki moj pad, te bih uprljao to svoje ime, koje sam napravio u prethodnom periodu'', kazao je Kosorić za naš portal.

Kosorić je u dresu plavih proveo dvije i po godine, a kako navodi, to je jedini klub u kojem za sav taj period nije doživio nijedno neugodno iskustvo, a prelijepih trenutaka je bilo mnogo.

''Najteži trenutak u Želji mi je bio poraz i ispadanje od Metalurga, gdje sam bio indirektni krivac za drugi gol, poslije toga mi se svijet srušio. Poraz ov Viteza u ovoj sezoni, osjećao sam to kao neko poniženje da izgubio na Grbavici od Viteza 2:0. Ali bilo je puno više lijepih trenutaka. Sigurno najljepši je izbacivanje Ferencvarosa i prolazak u naredno kolo gdje smo igrali sa Standardom iz Liegea'', rekao je Kosorić.

Nakon njegovog odlaska, kao što to obično biva, počeli su komentari i špekulacije zbog čega se bivši kapiten Plavih odlučio na taj potez. Bilo je raznih nagađanja, a jedna od njih je da je Kosorić došao u sukob sa čelnicima kluba, nakon utakmice protiv Čelika, u koju je ušao u drugom poluvremenu. No, on je to demantirao i kazao kako nije istina.

''Prvi igrač koji bi potpisao da svaku utakmicu sjedi na klupi ili na tribini, a da ekipa pobjeđuje i osvoji titulu i duplu krunu, sam ja''
, kaže Aleksandar.

Kosorić je dobio već nekoliko ozbiljnijih ponuda, međutim još nije donio odluku gdje će nastaviti svoju karijeru, a kako kaže, to je još jedan pokazatelj koliko je Željo veliki klub, s obzirom na to koliko mu se klubova javilo i bilo zainteresirano za njegove usluge. 

No, u jednu stvar Aco je siguran - Svoju karijeru definitivno neće nastaviti u FK Sarajevo.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montažer: Ramiz Uzunović

 

 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.