8.2.2017. 16:47
3
''Dalida Burzić je nečasna i nemoralna žena. Ona ne želi da neke stvari odu u javnost''
Danas su, na godišnjicu smrti Dženana Memića, održani protesti. Građani su mirnim maršem kroz Ilidžu poslali poruku kako sve što žele je da pravda za Dženana bude zadovoljena.

Pored toga, što su okupljeni na ovaj način tražili pravdu za Dženana, također su poslali i jasnu poruku kako žele ostavku glavne tužiteljice Dalide Burzić.

Prisutnima se obratio i Muriz Memić, Dženanov otac, koji je i ovaj put kazao kako je siguran da Alisa Mutap laže, a to su potvrdili i vještaci, koji su na jučerašnjem ročištu iznijeli stav da nije moguće da Alisa ima amneziju, te kako nije moguće da se ne sjeća šta se desilo Dženanu.

''Dalida treba dati ostavku iz moralnih razloga. Prošle godine u martu pričala mi je o ubistvu mog sina. Htjela je oduzeti cijeli predmet, a sada mora opravdati svoje postupke, mislim da ona ne želi da neke stvari odu u javnost. Od početka ukazujem na to da je riječ o ubistvu''
, kazao je Muriz Memić, dodajući kako sada ima i previše činjenica da se radi o ubistvu, a u prikupljanju tih dokaza pomogli su mu samo njegovi prijatelji i poznanici.

Nakon što su se pojavile špekulacije kako iza cijelog ovog događaja stoji neki politički motiv, advokat Feraget je to u potpunosti negirao, nasglasivši da se ni on, niti gospodin Memić ne žele baviti politikom, te ne žele da se slučaj Dženana Memića povezuje sa bilo kojim drugim slučajem.

''Ja kao punomoćnik oštećenih nemam pravo da podnesem zvanični zahtjev za izuzećem Tužilaštva, jer bi takav zahtjev bio odbačen. U fokusu moje pažnje nisu disciplinske prijave, ja se fokusiram na rad na ovom predmetu u cilju istraživanja istine. Država jamči za prava svakog od nas i najvažnije pravo je pravo na život. Obaveza države je da provede efikasnu istragu.''
, kazao je Feraget, te nastavio:

''Niti se bavim politikom niti gospodin Memić, niti ću dozvoliti da se ovaj slučaj povezuje sa bilo kojim drugim. Ovaj slučaj nema nikakve veze sa politikom.''

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.