23.5.2017. 14:58
4
Krenuli u džamiju, pa sletjeli u Vrbas: Nastavlja se potraga sa dvojicom nestalih mladića
U nedjelju oko 13 sati u mjestu Podbarevo, općina Jajce, desila se saobraćajna nesreća, kada je automobil Renault Clio sletio s magistralne ceste u rijeku Vrbas.

Oko 18 sati vozilo je izvučeno na obalu, a u njemu je pronađeno tijelo mlađeg muškarca, za kojeg je kasnije utvrđeno da je riječ o 26-godišnjem Abdurahmanu Ljevakoviću, sinu muftije sarajevskog Enesa Ljevakovića. 

Prema kasnijem pisanju, u automobilu su bile još dvije osobe, za koje se utvrdilo da se radi o Abdurahmanovim prijateljima, 26-godišnjem Mehmedu Karadži iz Jajca, ali u posljednje vrijeme je živio u Sarajevu, te Nihadu Klini (26) iz Sarajeva, za kojeg se predpostavlja da je najvjerovatnije upravljao vozilom.

Jučer, dan nakon nesreće, nastavljena je potraga za dvojicom mladića, a za njima tragaju ronioci iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko - dobojskog kantona, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa, te pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Kako je načelnik policijske stanice Jajce, kazao za Avaz, oni su danas nastavili s pretragom rijeke, i to u dijelu od tunela do brane Zdaljevac.

''Očekujemo da nam se proključi i ekipa Federalne civilne zaštite s roniocima i čamcima. Do sada smo pretražili korito Vrbasa u dužini od tri kilometra. Trebamo iskoristiti vrijeme, jer su povoljniji uvjeti nego prvog dana pretrage. Od jučer smo pretražili korito Vrbasa, locirali smo sva moguća mjesta, gdje bi se mogla pronaći tijela nastradalih mladića. Vrbas je još mutan, ali mi ćemo nastaviti s pretragom i uključiti sva raspoloživa sredstva i snage'', kazao je Pršlja.

Prema pisanju, svjedoci su kazali da je neposredno prije nesreće auto stradalih mladića pretekao jedno vozilo, pa se sumnja da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, iako to još nije sigurno utvrđeno. Iz policije još nema zvaničnih podataka šta je stvarni uzrok nesreće, a više detalja bi trebalo biti poznato kada se završi istraga, te se obave sva potrebna vještačenja.

Stradali mladići su bivši učenici Gazi Husrev - begove medrese u Sarajevu, a kako je rečeno, njihovi životi su ugašeni na putovanju prema banjalučkoj džamiji Ferhadija.
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.