22.8.2017. 13:23
4
''Sarajevo nije trebalo izgubiti, ali sve se dešava protiv njih. Uvijek sam glavni kandidat kad se smjenjuju treneri''
U posljednjem derbiju između Sarajeva i Željezničara, koji se igrao na Koševu, Bordo ekipa je izgubila 1:0, pa tako sada nakon odigranih pet kola, imaju samo četiri boda.

Kako to obično biva, trener je taj kojem prvom ‘leti glava’, kada na vrata pokucaju loši rezultati. Ove sezone, iako je prošlo tek pet kola, Sarajevo i Željezničar su već napravili jednu smjenu trenera. Tako je sa klupe Željezničara otišao Slavko Petrović, samo dan prije prve utakmice u sezoni, dok je Sarajevo smijenilo Mehmeda Janjoša, a umjesto njega kormilo Bordo ekipe je preuzeo njegov dotadašnji pomoćnik Senad Repuh.

Iako još nije zvanično objavljeno, vjerovatno je i Senad Repuh završio svoju kratku i nimalo slatku avanturu. Tim povodom smo razgovarali sa Husrefom Musemićem, koji je za naš portal prokomentarisao trenutno stanje u klubu, ali i mogućnost da opet preuzme klupu Sarajeva.

‘’Evidentno je da se dešava kriza rezultata i igre. Ipak, Sarajevo nije ni prvi, niti posljednji klub kojem se to dešava, jer dešava se svim sportskim ekipama. Tako da će se Sarajevo sigurno izvući iz krize, a sad kada i kako to je već druga priča, svakako da je bolje da se to dogodi što prije’’, kazao je Musemić, te se osvrnuo i na derbi odigran u subotu:

‘’Svašta nešto se tu poklopilo. Kad krene niz brdo, onda niz brdo ide i što treba i što ne treba. Evo ako pričamo o utakmici sa Željom, Sarajevo po svim parametrima, nije trebalo izgubiti, ali jeste. Kad krene nešto naopako, onda se sve dešava protiv tebe’’, objašnjava Husref.

Musemić je Sarajevo vodio u nekoliko navrata, a posljednji put 2013., a poslije njega redom na klupi su se izmjenjivali: Robert Jarni, Dženan Uščuplić u dva navrata, Meho Kodro, Almir Hurtić, također u dva navrata, Miodrag Ješić, Mehmed Janjoš, te Senad Repuh (malo li je za period od četiri godine). Prvi svakoj smjeni trenera, kao glavni kandidat za novog kormilara Bordo ekipe uvijek se ističe ime Husrefa Musemića. To je slučaj i ovaj put, a generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić bi, prema saznanjima rado vidjela Musemića u Bordo taboru, dok čelnik kluba Valentin Ilievski ‘navija’ za Thomasa Brdarića.

‘’Iz kluba su me nezvanično kontaktirali, no zvanično me niko nije nazvao iz kluba, kako bismo razgovarali o nekim daljnjim radnjama, tako da ne znam ništa. A ja sam nekako uvijek kandidat kad je tako nešto u pitanju i ne znam još šta će se sve sada izdogađati’’, kaže Musemić, te ističe kako je spreman na razgovore:

‘’Svakako da sam spreman razgovarati s njima, ali sad da li ćemo se uspjeti dogovoriti, to treba da vidimo. Trebalo bi vidjeti koje su njihove mjere, način da se stanje poboljša, vizije, kakvi su im planovi za dalje, kakve su ambicije, ja vjerujem svakako da su klubu kao što je Sarajevo, ambicije uvijek velike. Tako da, spreman sam svakako za razgovor ukoliko me pozovu, ali naravno da stvari treba realno sagledati, jer nije jednostavno, zapravo i najteže je klub preuzimati kada je u rezultatskoj krizi, no sve je to sastavni dio posla, ali i izazovi za trenera’’, ispričao je Musemić za Source.

U posljednjih nekoliko godina, Mehmed Janjoš, ali i Senad Repuh su samo bile ‘žrtve’ nekog sistema, koji očigledno ne funkcioniše kako treba. Možda, ali samo možda, ovaj put uspije već dobro poznata i zapravo jedina taktika upravljačkih struktura sarajevskih klubova – Kad ne štima, promijenit ćemo trenera.

 

(Amila Alijagić)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.