15.9.2017. 14:07
2
''U Bangladešu zbog monsuna ima preko 1000 mrtvih, a o devet mrtvih u Americi svi znaju''
Posljednjih godina, svjedoci smo mnogih vremenskih nepogoda, kako kod nas, tako i u svijetu.

Tim povodom smo razgovarali sa profesorom geografije Vedranom Zubićem, koji je također nedavno proglašen i za najboljeg profesora u Bosni i Hercegovini.

''Klima je srednje stanje atosfere i ono se mijenja u geografskim ciklusima koji traju poprilično, iz raznih razloga, a najčešće je ta promjena uzrokovana kretanjima Zemlje, precesija, notacija. Kako se mijenja položaj Ekvatora tako se mijenja i položaj toplotnih pojaseva. Dolazi do klimatskih promjena i to je poprilično spor proces, za razliku od ovoga što možemo sada zvati vremenske ili meteo promjene'', kazao je profesor Zubić.

S njim smo također razgovarali i o razornom uraganu Irma, tome koliko ljudi utječu na sve ove nepogode, te šta bismo mi mogli i trebali učiniti kako bismo spriječili.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.