20.9.2017. 11:36
0
''Kao nezaposlen i demobilisani borac po zakonu sam morao dobiti posao, ali načelnik je rekao da je to diskriminacija. Oni tumače zakon kako hoće''
Edin Muranović je demobilinsani borac iz Tuzle, a po zanimanju je diplomirani kriminalist.

Edin se nedavno prijavio na konkurs u opštini Gradačac na poziciju stručnog saradnika za obrt i saobraćaj Opštine Gradačac, a konkursnu proceduru je provela Agencija za državnu službu Federacije BiH. 

S obzirom na to da je rang lista kandidata koji su uspješno prošli sve testove, objavljena po abecednom redu, bilo koji kandidat, nebitno kakav rezultat je ostvario, mogao je biti primljen, pa čak i onaj sa najmanjim brojem bodova.

''Dato je pravo rukovodiocima organa u ovom slučaju načelniku opštine, da on s te liste izabere kandidata za kojeg smatra da će najbolje obavljati posao. Ja kao demobilisani borac po zakonuz imamo pravo prioriteta pri zaposlenju, a o tome su svi bili informisani, pa i sam načelnik, koji je ipak nakon rezultata odabrao nekoga drugog'', rekao je Edin Muranović.

Edin se žalio Odboru za žalbe, a oni su nakon procedure donijeli rješenje da je njegova žalba osnovana, te da je on trebao biti postavljen na to radno mjesto. Načelnik opštine Gradačac je imao 30 dana da donese nonov rješenje o postavljanju državnog službenika, no on to nije učinio.

Cijelu Edinovu priču možete poslušati u videu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.