28.12.2017. 17:35
0
''Žali se da ide kod liječnika koji ne valja. Pa onda ga javno prozovi da ne valja''
Jasmin Hasić je profesor na Međunarodnim odnosima na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu.

Sa svojih 30 godina, dvostruki je doktor političkih nauka, ali i magistar prava, a školovao se u Briselu, Rimu i Sarajevu. Nakon završenih studija, uprkos činjenici da je sa svojim referencama mogao raditi bilo gdje u Evropi, odlučio se vratiti u Bosnu i Hercegovini. 

''Ljudi koji rade na sebi, koji žele, imaju priliku da svoj intelekt ispolje, život u inostranstvu nije ono što bih ja rekao da je neki krajnji cilj našeg društvenog djelovanja. Što se mene tiče, vratio sam se u BiH da nađem svrhu svog političkog, društvenog angažmana, a ne da bježim od problema, da sebi nešto olakšam. Naprotiv, vratio sam se da sebi otežam i izborim za ono što mi pripada'', kaže Hasić Za Source.

Sa Jasminom smo pričali još i o obrazovanju u Bosni i Hercegovini, razlikama i sličnostima sa evropskim obrazovanjem, o situaciji u našoj državi, ali i načinima kako neke stvari mogu krenuti na bolje.

Cijeli razgovor sa Jasminom Hasićem možete pogledati u priloženom videu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.