16.1.2018. 15:32
0
''Znala sam zašto se gadim sama sebi. Znala sam zašto sam jednostavno željela nestati''
Izgovoriti posljednje zbogom nikada nije bilo jednostavno. Posebno teško bude kada se radi o nekim ikonama, o našim idolima, ljudima koji su učinili nešto da nam na bilo koji način uljepšaju i olakšaju turobnu svakodnevnicu.

Neopisivo teže bude još kada spoznamo da, ukoliko to nismo učinili, sada sigurno nam se neće ispuniti želja da tu osobu možda nekada, nekako upoznamo. Pa jeste, i u smrti ima nešto sebično, egoistično. Ne plačemo i ne tugujemo zbog preminule osobe, više nam je nekako žao nas, jer kako da mi sada nastavimo bez prisustva te osobe u našem životu.

Samo u posljednjih više od godinu ispratili smo neke od heroja našeg djetinjstva, osoba kojim smo se zbog nečega divili. Bowie, George Michael, Esma Redžepova, Donna Ares, prije nekoliko dana i idola svih slobodnih novinara i ljudi Predraga Lucića.

A sada treba da na dostojan način ispratimo i Dolores O'Riordan, pjevačicu grupe Cranberries, koja je napisala pjesmu ''Bosnia'' i tako dala svoj nesebični doprinos i podršku našoj državi i gradu Sarajevu.

Irska zvijezda bila je vrlo ''glasna'' i otvoreno je pričala o svim bitkama s kojim se suočavala, te tako sviju pozvala da se ne srame tražiti pomoć ukoliko uvide da imaju bilo kakve probleme. Tako je priznala da je patila od anoreksija i depresije nakon što je kao dijete bila seksualno zlostavljana, no o tim detaljima nije nikada pričala.



''Imala sam anoreksiju, potom i depresiju, bila sam slomljena. Znala sam zašto se mrzim, zašto se gadim sama sebi. Znala sam zašto sam jednostavno željela nestati'', kazala je Dolores u jednom intervjuu.

Prije nekoliko godina na letu iz New Yorka, Dolores je pljunula i glavom udarila jednog od članova garde (državna policija u Irskoj). Također je napala i dvojicu policajaca na aerodromu, koji su je pokušavali smiriti i odvesti je sa aviona. Kasnije je njena majka Eileen kazala kako je pjevačica rastresena jer prolazi kroz tešku brakorazvodnu parnicu sa Danom Burtonom s kojim je imala troje djece.

Nakon što je za taj incident dobila kaznu od 4.690 funti, Dolores je prvi put progovorila o svim bitkama.

''Drago mi je što je sada sve gotovo. Želim se zahvaliti svim liječnicima koji su mi pomogli da se moje mentalno stanje stabilizira. Sada se osjećam jako dobro i imam pozitivan predosjećaj za godine koje dolaze. Imam dosta pjesama u planu, konačno se vraćam na posao''.

Kako je jednom objavljeno Dolores je nekad 2013. imala problema sa alkoholom, te je bila i ovisnik o tabletama. Jednom se čak skoro i predozirala. Bio je to težak period za nju, da više nije željela ni živjeti, no jedino što ju je sprječavalo od takvog čina, bila je pomisao na njenu djecu.

''Kada smo na turneji, popijemo nekoliko pića, pa ne mogu spavati, onda kažem sebi ma popit ću još. Onda popijem, pa se iduće jutro nikako ne probudim. To se lako moglo desiti tada. Sada sam oprezna što se tiče tableta i alkohola''.

Toliko toga je prošla u životu, a dosta tih problema bilo je posljedica njenog teškog djetinjstva, u kojem je bila seksualno zlostavljana. Anoreksija, depresija, ovisnost o tabletama, alkoholu, težak i bolan razvod. Vraćanje 'u život', pa ponovna kriza. Usponi i padovi. Sreća, pa tuga.

Sada je sve gotovo.

Spavaj sada mirno. Spavaj, jer sad ništa ne boli. Spavaj i neka ti je laka zemlja. A mi. Mi ovdje ti ostajemo vječno zahvalni za pjesmu ''Bosnia''. Možda nisi ni znala koliko nam je značila.

Hvala!

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.