26.9.2018. 13:24
3
Usudite li se biti Davor Dragičević?
O Miloradu Dodiku štagod da se napiše, izgledat će suviše blago, kao da mu tepamo, ili nedajtibože dodvoravamo se.

Jer za ono što je Baja iz Laktaša, u bosanskom jeziku ne postoje riječi, koje su toliko grube, jake i brutalne. To ćemo prepustiti vama. Koje god najbrutalnije riječi se sjetite, upotrijebite je uz ime i prezime Milorada Dodika.

O njemu nažalost mnogo toga znamo – kamo li puste sreće da ga nikad ni vidjeli nismo. Znam da je mnogo onih koji misle isto. Ipak, dosta je veći broj onih koji šute i tom šutnjom automatski odobravaju ponašanje seoskog Baje. Oni koji godinama glasaju, oni su posebna priča.

Gledajte, Milorad Dodik je takav. Oduvijek je bio. I nije toliki problem u njemu. Problem je u nama, ili tačnije vama, koji mu dajete svoje povjerenje. Dajete mu snagu da svaki idući dan bude gori, lošiji, bahatiji i odvratniji.

Usudite li se biti kao Davor Dragičević? Usudite li se stajati iznad čovjeka koji se samoprozvao gospodarom naroda, života i smrti? Usudite li se da ni u jednoj jedinoj sekundi ni ne pogledate tog čovjeka dok stoji ispred vas? Usudite li se biti spremni na bilo kakve posljedice? Ili vam je draže pasivno sjediti uljuljkani u svoje jadne parazitske živote i gledati kako vam taj čovjek ubija mladost, starost, život, volju, oduzima vam sve za šta ste se nekada borili?! Ja ću vam reći. Ne usudite se!

I Dodik zna da se ne usudite. Zato je otišao korak dalje i sebi dao za pravo da hrabrom Davoru Dragičeviću poruči da će ga 8. oktobra počistiti sa Trga. On je siguran, pasivni uljuljkani stvore, da ćeš mu ti omogućiti da to i uradi. I nije više to stvar Milorada Dodika i Mladena Ivanića. Nije stvar izbora, niti biranja predsjednika.

Prestalo je odavno biti zajebancija. Je li ti jasno ti pasivni, uljuljkani stvore. Pitanje je pravde i nepravde. Života i smrti. Pitanje je seoskog Baje i mučki ubijenog djeteta i njegovog hrabrog oca, koji je istrajan da cijeli svijet sazna šta se desilo njegovom djetetu.  

Jasno i glasno vam stavljam do znanja da ako glasate za Milorada Dodika, saučesnici ste u ubistvu Davida Dragičevića. Saučesnici ste u svemu na šta je spreman hrabri Davor. A nakon onog uzvišenog, ponosnog stajanja iznad seoskog Baje, ja vjerujem da je spreman na sve. I svi mi koji želimo pravdu, apsolutna smo mu podrška, štagod da poželi uraditi. Bilo šta. Bilo kada. Bilo kome.

Možete ovo shvatiti kao manipulisanje javnosti, kao korištenje medija za borbu protiv Milorada Dodika. I znate šta, možda ste u pravu. Ovo jeste borba, ne samo protiv Milorada Dodika. Borba protiv svih vas, pasivnih i uljuljkanih, koji ćete 7. oktobra staviti iksić pored tog jadnog imena.

Ali zapamtite, tog dana, tog 7. oktobra, postajete ne indirektni, nego direktni saučesnici u svemu. Koliko još djece treba biti pobijeno da biste jebeno shvatili da je dosta?

Usudite li se biti Davor Dragičević?!

 

(Amila Alijagić)  

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.