23.9.2019. 19:35
0
Šta možemo očekivati: Igrači koji igraju u ligama bez renomea, u nižim rangovima, ili nikako ne igraju...
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak igrača koje je pozvao za utakmice protiv Finske i Grčke.

Na spisku se nalazi ukupno 25 igrača, od čega i tri povratnika – Mato Jajalo, Armin Hodžić i Izet Hajrović.

GOLMANI

IBRAHIM ŠEHIĆ – Trenutno brani u Erzumspor koji igra u prvoj ligi Turske.

KENAN PIRIĆ – Maribor

JASMIN BURIĆ – Happoel Haifa

ODBRANA

SEAD KOLAŠINAC – Iako je konstantan u Arsenalu, Seo se vrlo često nalazi na udaru kritika navijača kluba, koji smatraju da ne igra na zadovoljavajućem nivou. 

TONI ŠUNJIĆ – Konstantan u Dinamu iz Moskve, a i u reprezentaciji pruža fine partije

ERMIN BIČAKČIĆ – Hoffenheim

ERVIN ZUKANOVIĆ – Od ove sezone igra u Saudijskoj Arabiji, u Al Ahliju. Iako je skoro svaku utakmicu u sastavu, i dalje ne smijemo zanemariti činjenicu da se radi o državi gdje kvalitet fudbala i nije na nekom nivou. Na to svakako treba dodati činjenicu da se i nije proslavio u posljednjim utakmicama za reprezetnaciju.

ELDAR ČIVIĆ – Od početka sezone Eldar je za Ferencvaroš odigrao tek tri utakmice. U reprezentaciji bi trebao imati vrlo bitnu ulogu, no pitanje je da li igrač bez minutaže može to iznijeti.

MARKO MIHOJEVIĆ – On je standardan u Erzgebirge Aue, no ne treba zaboraviti činjenicu da se radi o ekipi iz nižeg ranga. Ipak, mogućnosti su nam se očito svele na to da bismo se i time trebali zadovoljiti.

ADNAN KOVAČEVIĆ – Adnan u Koroni bilježi zaista dobre partije.

ZORAN KVRŽIĆ – On se tek neki dan oporavio od povrede, te je u nedjelju upisao nastup za Rijeku nakon skoro mjesec dana.

VEZNI RED

STJEPAN LONČAR – Pretežno je u rosteru u Rijeci, a za vikend je upisao i pogodak protiv Istre.

MUHAMED BEŠIĆ – Igrač koji bi trebao imati jednu od glavnih uloga u reprezentaciji, no on je u Sheffield Unitedu odigrao tek dvije utakmice, pa je pitanje da li bi se Prosinečki smio osloniti na njega.

GOJKO CIMIROT – On je standardan u Standard Liegeu

MIRALEM PJANIĆ – Naravno, naša reprezentacija uz Edina Džeku, najveće nade polaže u Pjanića, koji, ruku na srce, nekada zaista djeluje pomalo nezainteresirano kada igra za reprezentaciju. Uprkos tome, na klasu Miralema Pjanića uvijek imamo pravo polagati nade.

ELVIS SARIĆ – Saigrač Ervina Zukanovića u Al Ahliju, no za razliku od Ervina koji češće bude u sastavu nego ne, Sarić je za taj klub odigrao samo dvije utakmice. Ipak, kada je u pitanju reprezentacija, Elvis je igrač koji dosta svojih igračkih nedostataka nadoknadi radom. Što kažu 'preore teren'.

RADE KRUNIĆ – Ove sezone je došao u Milan, no još uvijek nije dobio priliku za igru. A pitanje je i kada će.

AMER GOJAK – Osvježenje u reprezentaciji, a i u Dinamo igra jako dobro. 

HARIS DULJEVIĆ – Iako se posljednjih godinu ustalio u reprezentaciji, Duljević je trenutno povrijeđen zbog čega nije ni igrao posljednje dvije utakmice za Nimes.

MATO JAJALO – Povratnik u reprezentaciju, koji je svojim igrama u Udineseu definitivno zaslužio poziv.

NAPAD

EDIN DŽEKO – O čovjeku koji je dao najviše golova za našu reprezentaciju u historiji, suvišno je bilo šta govoriti. Svi smo svjesni šta Edin znači ovoj reprezentaciji.

RIAD BAJIĆ – Konstantan je u Konyasporu

ARMIN HODŽIĆ – On ove sezone u Fehervaru igra kao preporođen, pa je tako od početka sezone postigao već šest pogodaka.

IZET HAJROVIĆ – On je poziv dobio u trenutku kada je u lošijoj formi nego prije, pa na ovaj potez Prosinečkog možemo gledati kao na isforsiran, s obzirom da ga je javnost najviše osuđivala jer Izet nije dobijao pozive.

EDIN VIŠĆA – Iako jedan od ključnih igrača u Basaksehiru, Edin u reprezentaciji već odavno izgleda kao sjena onog starog Višće.

Na spisku nikada nije bilo više igrača koji nisu konstantni u svojim klubovima, koji igraju u ligama bez renomea, ili u nižim rangovima. Pa čak i oni koji igraju u dobrim klubovima, tako ne izgledaju u reprezentaciji, a igra BiH već odavno nije izgledala lošije i bezidejnije. A prošla je ova reprezentacija sve i svašta, i kroz nju je protutnjalo također sve i svašta.

Razlog tome nije isključivo Prosinečki, nisu isključivo ni igrači. Iako svakako dosta toga se i njima može pripisati. Prave i one najveće razloge trebamo tražiti u NFSBiH. I tražimo. No ne dobijamo odgovore. NIKADA. Jer čelni ljudi NFBiH ne žele odgovoriti na upite medija, a samim tim i javnosti.

 

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.