14.10.2019. 12:36
0
Detalji ubistva na Stupu: Edvin i Sumejja izašli ispred objekta, a onda se on sam vratio u kafanu. U tom trenutku neko je povikao 'Ubiše djevojku'
U subotu rano ujutro u sarajevskom naselju Stup, u blizini pijace Heco pronađeno je beživotno žensko tijelo.

Ubijena djevojka je Sumeja D., 1994. godište, porijeklom iz Goražda, nastanjena u Sarajevu.

Ona je prije ubistva bila u ugostiteljskom objektu "Kod Amidže" sa Edvinom A. i 41-godišnjim Damirom G. iz Velike Kladuše, a koji živi na istoj adresi kao i Edvin A. u kući na Ilidži.

Sumejja, Edvin i Damir bili su zajedno na Ilidži u restoranu "Bosna", nakon čega su Damira odvezli do kuće, gdje on i Edvin stanuju kao podstanari, dok su Sumejja i Edvin produžili do kafane na Heco pijaci, gdje je bila muzika uživo, piše Faktor.

Kako su svjedoci rekli za Faktor, njih dvoje su izašli ispred objekta, a nedugo nakon toga Edvin se vratio sam u kafanu. U tom trenutku, neko je povikao ''ubiše djevojku'', nakon čega je nastala panika. Ubrzo je na mjesto događaja došla policija, koja je blokirala cijelo područje, te zadržala sve prisutne. Na mjestu događaja ostalo je automobil s kojim su se ubijena djevojka i njen momak dovezli u kafanu.

Policija je nakon toga otišla u stan gdje stanuju Edvin i Damir, koji je bio u stanu. Kod njega je pronađena određena količina narkotika. A prema nezvaničnim informacijama, za njim je bila raspisana operativna potraga MUP-a USK zbog narkotika.

Osumnjičeni Edvin A. je u nedjelju predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Također, i Damir G. iz Velike Kladuše, predat je pripadnicima Sudske policije zbog narkottika, a kako se nezvanično saznaje, utvrđeno je da on nije učestvovao u ubistvu.

Postupajuća tužiteljica Kantonanog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Edvinu Avdiću.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

“Pamtiću te kao dobrog insana, uvijek spremnog pomoći, vedru i nasmijanu djevojku. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima, jer si bila jedno veliko srce, draga naša Sumi <3. Molim Allaha da ti podari sve džennetske ljepote, a porodici sabur. Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo”, stoji na Facebooku prijateljice ubijene Sumejje.

  

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.