14.4.2016. 22:42
1
Deen: Nije bilo ratno stanje, niko nije mrtav, niti su tekli potoci alkohola
"Čak sam pročitao u nekim medijima, kako sam ja u alkoholiziranom stanju razbio kolegi glavu, što je potpuna glupost.", izjavio je vidno potresen Deen, te je razočaran pristupom pisanja medija, koji su iznosili neistine.

U restoranu Eko Fis – Vlašić, odvila se situacija, koja je kulminirala i dovela do nemilih scena, ali i posljedica da autor pjesme Almir Ajanović se povuče iz kompletnog projekta i ne bude dio delegacije koja će nas 10.maja, predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu, u Stockholmu.

Takođe se navodi da je Almir Ajanović iz za sada nepoznatih razloga u vidno alkoholiziranom stanju nasrnuo na repera Jasmina Fazlića Jalu, a da je pjevač Šaćir Ameti, iz ove situacije izašao sa povredama.

Povodom ove situacije, za Source.ba, Fuad Backović Deen izjavio je da: "Nije bilo ratno stanje, koliko znam niko nije mrtav i jako je ružno bilo čitati po medijima, prejudicirane scene i stvari, ali nažalost kada je krenulo viralno, to je teško zaustaviti bilo kakvom izjavom ili demantom."
Takođe, ne osporava da se incident desio, ali izričito navodi da se nije desio u onavkom obimu, u kakvom je prenesen, od strane medija, zahvaljujući izjavama koje su date, dok je situacija bila još "vrela". 

"Čak sam pročitao u nekim medijima, kako sam ja u alkoholiziranom stanju razbio kolegi glavu, što je potpuna glupost", izjavio je vidno potresen Deen, te je razočaran pristupom pisanja medija, koji su iznosili neistine.

Prema riječima Deena, razlog okupljanja na Vlašiću Eko selo nije bio njegov rođendan, niti je ovo nije bilo slavlje povodom njegovog rođendana, već je bilo snimanje Hayat produkcije, gdje se usput obilježio njegov rođendan, odnosno dobio je tortu na poklon od Hayat produkcije i Almira Ajanovića. Ali, ipak zahvaljujući ovom događaju ovaj rođendan će mu ostati u vrlo ružnom sjećanju.

Što se tiče samog Šaćira Ametija, kao nekoga ko se slučajno zadesio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, Deen je izjavio da on: "Apsolutno nije zaslužio da mu se desi što mu se desilo, jer niko na njega nije išao da ga fizički povrijedi niti nasrne. Našao se između Almira i Jale, u tom suludom trenutku i nažalost je povrijeđen."

Čitava nemila situacija se odvijala u roku od dvije minute, tako da niko nije ni stigao da pravovremeno i adekvatno reaguje, s obzirom da su svi bili zatečeni situacijom i ostali u šoku.

O odnosu sa izvršnim producentom ovog projekta Almirom Ajanovićem, Deen je rekao da su prijatelji preko petnaest godina i da je vrlo teško odbaciti tako dragocjeno prijateljstvo, zbog greške, zbog koje se i sam Ajanović kaje. Takođe tvrdi da je Ajanović vrhunski prijatelj, neko ko je u stanju da pomogne u bilo kojoj situaciji i bilo koje doba dana ili noći, te da ga "Nikada u životu za ovih petanest godina nisam vidio Almira agresivnog, niti u sličnoj situaciji. te samim time sam ostao zatečen, onome čemu sam prisustvovao sa kolegam. On je zaista pogriješio, i nema adekvatnog opravdanja za njegovo ponašanje. Ne znam razlog nasrtanja na Jalu, ali mislim da ni Almir sam ne zna, jer mu se u nekom trenutku desio blackout."

Kao razlog kompletne situacije navodi moguće Ajanovićevo "pucanje" pod pritiskom, odnosno nemogućnost da se nosi sa težinom zadatka koje nosi projekat Eurosonga. U posljednje vrijeme je bio u jednoj psihičkoj krizi, koja je vrlo opravdana, te je počeo da koristi lijekove, koje mu je propisao ljekar.

"Almir Ajanović je bio neko ko je kompletan projekat Eurosonga uzeo na svoja leđa, zajedno sa svojom produkcijom, što je izuzetno težak i kompleksan zadatak, s obzirom da smo nailazili na mnoge prepreke tokom realizacije projekta. Almir kao odgovorna osoba se očigledno nosio vrlo teško i još se nosi teško sa svime što je bilo u okviru obaveza, koje je preuzeo na sebe", izjavio je Deen za Source.ba.

U vezi sa nanošenjem tjelesnih ozljeda drugim osobama, od strane Almira, Deen je izričito naveo da je suludo čitati te naslove, jer nisu istiniti, ali napominje da svi jako puno pate kao tim, i da se ovako nešto nije smjelo desiti. "Gorak je okus u ustima cijele ove situacije, i najviše mi je žao Šaćira i Jale, jer apsolutno niti su to zaslužili niti se to smjelo desiti."

Anesa Agović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.