17.5.2016. 13:26
0
"Vole da mrze i pljuju, dobro je da se ne ubijamo"
Konceptualni umjetnik Damir Nikšić je na Facebooku i Youtube kanalu najavio za kandidaturu za načelnika “Opšćine Centar”. Nikšić se ovih dana nalazi u Pivnici Sarajevo, kako je nazvao u svom nezvaničnom pred-predizbornom štabu.

O svojim motivima za kandidaturu za Source.ba, izjavio je da: "Općina Centar je posljednja opština na području grada Sarajeva, koja je i dalje građanska, u smislu da nije preuzeta od narodnih, nacionalnih konzervativnih desničarskih stranaka, barem u teoriji. Vjerovatno će se ove godine desiti jedna teška borba za preuzimanje i te opštine, tako da bi sve opštine bile uzete od strane narodnih desničarkskih nacionalnih stranaka."

Nikšić takođe navodi da je borba za izbore već počela, s obzirom da su njegovi mogući protivnici već započeli sa prljavim trikovima, u smislu da je već bio izložen napadima medija koji predstavljaju njegove konkurente, kroz klevete, laži i "ofrlje" analize, da bi se negativno uticalo na biračko tijelo.

"Na moju Facebook stranicu ne objavljujem ništa slučajno, pa nema potrebe da virite na moju stranicu, kao u fildžan da gledate i onda izvlačite neke zaključke. Ovakva politika prolazi kod javnosti, jer je javnost takva da to voli. Javnost voli sapunice, a kad ne gleda dnevnike, onda javnost opet voli da gleda sapunice, da se nerviraju. Ljudi vole da se nerviraju, da mrze i da mrze nekoga. Dobra je stvar što se zadnjih dvadeset godina, ne ubijamo zbog toga, već se istresamo, a možda se i ovako pripremamo za neki novi pokolj", izjavio je Nikšić za Source.ba.



Novinarka: Anesa Agović
Snimatelj i montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.