15.6.2016. 9:33
0
Roditelji Avdije Selimovića: Trebao je s njom u auto i niz liticu
Arnela Đogić brutalno je ubijena 27. februara ove godine, a njeno tijelo pronađeno je u kanjonu rijeke Stupčanice u Olovu 2. marta. Prema detaljima iz optužnice, Brkić i Selimović su se dogovorili da ubiju Arnelu 27. februara 2016. godine. Inače, nesretna djevojka je ranije bila u vezi sa Selimovićem.

U Kantonalnom sudu u Zenici, pred sudskim vijećem kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, 14. juna je izrečena presuda Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću, koji su priznali krivicu za ubistvo djevojke Arnele Đogić počinjeno 27. februara ove godine u Olovu. Selimović i Brkić osuđeni su na po 40 godina zatvora.

U selu Lišci, posljednja kuća u nizu je dom Avdije Selimovića, roditelja Avde i Azre Selimović. Nije jedino dijete, ima brata i sestru. Brat ga se odrekao, a sestra je još uz njega, pričaju njegovi roditelja.
Avdijina majka, Azra, za Source.ba plačući priča: "Ja svog dijeta nema, kao ni oni svog. Ja sam ih oboje izgubila."

Dan poslije kobnog dana, prisjeća se, nazvao je Arnelin brat, Alen, pitajući ih da li su vidjeli Arnelu, da li je sa Avdijom, jer kući nije stigla.

"Ujutro me Alen nazvao, njen brat probudio, pita jel Avdija kuda išao, rekoh jeste. Poslije me pita je li Arnela kod vas, odem do Avdije u sobu i nisam je tamo zatekla. Pitam Avdiju jesi li vidio Arnelu, kaže nije", izjavila je Avdijina majka, Azra, za Source.ba.

Otac Avdije Selimovića, Avdo, tvrdi da nikada nije ispoljavao agresiju, da nikad problem nije napravio. 
"Boli me srce za njim, on je  u Zenici... Nikad nije problem napravio, otiđite u selo i pitajte narod. Volio bih da su oboje poginuli, digli bi im spomenik. Sve bi prodali i digli bi im spomenik. Tako bi mi lakše bilo", izjavio je Avdo za Source.ba.

"Teško njenim roditeljima, a teško njegovim roditeljima. Znate kakav je to šok bio. On nije smio janje zaklat. Prva dva tri dana smo tako bili šokirani. Nismo ni zaplakali, niti s poslom stali, kao da smo zablokirali. Tek nakon četiri dana smo počeli shvaćati šta se dešava, kad je već počela rodbina dolaziti. Nad nama je vladala tolika nevjerica... Šok...Nismo televizor palili prvih 15 dana, neko bi nam nešto rekao šta se dešava. Šok je da se desi u drugom selu, a ne u našoj porodici", izjavila je Azra za Source.ba.

Roditelji Avdije Selimovića i dan danas žive u nevjerici, ne mogu da vjeruju da je njihovo dijete to učinilo. Imaju još djece, ali jedno njihovo dijete je uništilo više porodica. I dalje se pitaju šta je s njim bilo, zašto je to učinio, zašto se jednostavno nisu razišli.

Uplakana majka nastavlja, ožalošćena sudbinom koja je zatekla i Arnelu i Avdiju: "Nismo razočarani, jer mu je takva sudbina bila. Sve nisu skupa, a jesu skupa. Ona kupila auto, pa dođi onda, provociraj ga. A i on je sigurno nju provocirao. Nije on bio pričljiv, samo bi pogledao. Ali, ako nije mogao sa njom i odredio da svoju i njenu sudbinu uništi, zašto onda nije s njom u auto i s krša da skonča?! Ali nije trebao ništa uraditi, to uvijek ponavljam. Nije trebao. Kakvo je rješenje napravio?! Nje nema, njega nema...Zna moja glava, da je to sve tu, ali ne može srce... Poželi ga... Ne znam, pitam se šta mu je u venama teklo, kada se to desilo?".


Novinarka: Anesa Agović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.