28.10.2015. 16:13
0
Mini opoziva više od 86.000 vozila zbog problema sa servo sistemom
Pod pritiskom američke agencije za sigurnost BMW-ov brend Mini opozvaće više od 86.000 vozila zbog problema sa servo sistemom upravljanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Opoziv se odnosi na Mini Cooper i Cooper S modele proizvedene od 2002. do 2005. godine. BMW je saopštio da je agencija otkrila kako servo sistem može propasti zbog fabričkih ili drugih grešaka. Ukoliko do kvara i dođe automobilom se može upravljati, ali znatno otežano.

Nacionalna agencija za sigurnost cestovnog saobraćaja pokrenula je istragu 2010. godine nakon što je dobila 339 pritužbi, među kojima bilo pet manjih propadanja servo sistema i tri požara.

BMW se složio da opozove vozila, ali je naglasio kako problem sa sobom nije nosio nerazuman sigurnosni rizik. Distributeri će zamijeniti dijelove servo sistema za upravljanje na svakom vozilu na kojem to bude bilo potrebno počevši od decembra ove godine.

(Anadolija)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.