25.11.2015. 13:16
0
Rambo Lamborghini
Većina vjerovatno ne zna da je prestižni brend pravio i nešto osim super-automobila u prošlosti. LM002, ili "Rambo Lambo" je bio SUV, koji je imao krv rođaka.
LM002 proizvodio se od 1986. do 1993. i bio je prvi automobil u istoriji Lamborghinija sa pogonom sa na sva 4 točka. A, tako je moralo biti. Rogobatnog, ali ne i lošeg izgleda, ovaj džip imao je dobre karakteristike. 5.2-litarski V12 motor iz čuvenog modela Countach, a za nešto više novca mogao se dobiti i 7.2 litarski, koji se ugrađivao u trkačke glisere.

"Rambo Lambo-a" iz naftalina je izvukao Jay Leno, TV lik koji se preorijentisao na priču u automobilima. Zvuk motora opisao je kao "italijansku operu" i imao je samo riječi hvale. Mane su, kaže, skupi zamjenski djelovi, dok masivni V12 motor praktično "guta" gorivo. A, šta i očekivati od italijanskog ponosa, još sa pogonom na četiri točka. Koliko para - toliko muzike, reklo bi se.

I, na kraju, Jay Leno uspio je doći do jednog od svega 328 proizvedenih primjeraka. Za koju godinu, ML002 dobiće i zvanični status oldtajmera, a s obzirom na rijetkost, vlasnici se mogu nadati dobroj prodaji. Naravno, ako uopšte to žele da urade.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.