10.12.2015. 11:57
0
Volkswagen u borbi za povjerenje kupaca nakon što je otkriveno da je varao na testovima emisija gasova
Volkswagen mora ponovo da osvoji povjerenje kupaca nakon što je otkriveno da je varao na testovima emisija gasova iz dizelskih motora, izjavio je danas predsjednik kompanije Dieter Poetsch.

"Ponovno osvajanje povjerenja je naš glavni prioritet i najveći izazov", rekao je Dieter Poetsch na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije u Wolfsburgu. 

On je rekao da su posljednja dva i po mjeseca bili bez presedana u istoriji čitave grupacije Volskwagen, od kada je kompanija 18. septembra priznala da je varala na testovima emisija azotnog oksida. 

"Bićemo nemilosrdni u traganju za odgovornima. Sve je na stolu. Ništa neće biti gurnuto pod tepih", rekao je Poetsch.

Volkswagen je ranije potvrdio da je u 11 miliona svojih automobila širom svijeta ugradio softver koji je smanjivao emisije štetnih gasova tokom sprovođenja testova, dok su emisije u realnim uslovima vožnje znatno veće. 

(SRNA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.