27.2.2016. 16:02
0
Toyota C-HR u punom sjaju
Malo je odstupio od koncepta, ali C-HR je spreman za svjetla Ženeve.
Prije dvije godine Toyota je predstavila prvi koncept ovog crossover-a, da bi mu u septembru prošle godine dali novo ruho. Sada je i zvanično - ovo je C-HR. Simpatičan automobil, koji je izgubio nešto onih futurističnih linija sa koncepta, ali i dalje djeluje zavodljivo i ima oštre linije, naročito na zadnjem dijelu, gdje se nalazi i nešto nalik malenom spojleru. C-HR je spreman da osvoji publiku na Sajmu u Ženevi.

Još jedna stvar koja ide u prilog ovom automobili jeste to što je hibrid. Pod haubom će se naći kombinacija benzinskog i elektro-motora, o kojima nije bilo više riječi. Proizvođač adute čuva za Ženevu. Svijet je u posljednje vrijeme gladan za hibridima i električnim automobilima, koji izgledaju freško, dok u isto vrijeme čuvaju okolinu. C-HR, dakle, ima veliki potencijal da postane želja "zelenih" vozača. Između ostalog jer djeluje i da je zanimljiv za vožnju.

Prvobitna ideja je bila da C-HR izađe kao Scion, međutim Toyota je nedavno najavila da gasi taj brend, prisutan samo u Sjedinjenim Državama i okrenut mlađoj publici. Dobra vijest je da C-HR odaje utisak mladalačkog automobila. Međutim, svoje "mjesto pod suncem" moraće da pronađe uz jaku konkurenciju, koju čine: Fiat 500X, Jeep Renegade, Mazda CX-3, Nissan Juke, Honda HR-V i Chevrolet Trax.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.