29.2.2016. 17:49
0
Sajam automobila u Ženevi: Opel Astra evropski automobil godine
Žiri od blizu 60 novinara izabrao je Opel Astru za "automobil godine u Evropi", uoči početka 86. Međunarodnog sajma automobila u Ženevi, što je veliko priznanje kompaniji General Motors u Evropi.

Današnji izbor Opelove Astre za najbolji automobil godine došao je u pravi čas za proizvođača iz Detroita koji je već godinama bio u finansijskom gubitku kada su u pitanju njegove evropske operacije.

Čelnik Opela Karl-Thomas Neumann je izrazio zadovoljstvo zbog izbora, kako je kazao, najrigoroznijeg žirija u industriji. Kazao je da Astrin model iz 2015. godine odlikuje ljepši dizajn, da je lakši, prostraniji i elegantniji od svojim prethodnika i da je već prodat u 130.000 primjeraka.

Opel Astra je proglašena najboljim automobilom godine u konkurenciji još šest finalista i to modela Jaguar XE, BMW 7-Series sedan, Audi A4, Mazda MX5, Škoda Superb i Volvo XC90 SUV.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.