12.5.2016. 17:39
0
Počeo Proljetni auto show na Trgu djece Sarajeva
Proljetni auto show na kojem su izložena nova vozila, old timeri, trkaći automobili, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja, počeo je danas na Trgu djece Sarajeva.

Auto show organiziran je u okviru "Akcije sigurnost na cestama".

Jedan od organizatora, Mirko Gerg iz Auto Media Group, kazao je da će, s obzirom na to da je danas prvi dan Auto showa, glavne aktivnosti biti održane tokom naredna dva dana, kada će posjetioci moći pogledati izložene automobile i opremu u periodu od 10.00 do 21.00 sat.

- Pripremili smo poseban program za djecu, gdje ćemo imati specijalna vozila za najmlađe i gdje ćemo dijeliti brošure i edukativne bojanke s informacijama o sigurnosti u saobraćaju - rekao je Gerg za Fenu.  

Također, dodao je, imat će i kartinge i bolide formule 1 za djecu, dok će za mlade do 18 godina biti održana mala autoškola kojom će biti izvršeno testiranje budućih vozača.

- Tu će mladima biti objašnjeno kako trebaju da voze, a nauspješniji na testovima dobit će vaučere - pojasnio je, dodajući da sve aktivnosti imaju za cilj povećati sigurnost na cestama u BiH.

Svim posjetiocima će biti dostupan tim instruktora vožnje s vozilima za obuku A i B kategorije gdje će moći dobiti informacije o obuci. Predviđene su i druge aktivnosti koje će provoditi instruktori vožnje pod sloganom ''Dobro došli u svijet sigurnih vozača''.

Auto show organiziraju Media Group i Auto 4x4 Club, a akciju provodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011 - 2020. godine.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.