9.6.2016. 8:56
0
Mercedes priprema rivala Tesla Modelu X
Mercedes za Salon automobila u Parizu priprema potpuno novi crossover koncept, dizajniran da se stavi naspram Tesla Modela X.

Sudeći po izvorima, koncept je trenutno “u konstrukciji“ i biće vijesnik serijskog modela, predviđenog da se zvanično pojavi 2019. godine. Malo je poznato o ovom crossoveru, ali će navodno preuzeti novi dizajnerski jezik, „koji će u obzir uzeti jedinstvena svojstva električnih vozila“.

To vjerovatno znači da će vozilo biti krajnje aerodinamično, bez bilo kakvih detalja koji bi tu aerodinamiku mogli da naruše. Takođe, počivaće na novorazvijenoj platformi za električne modele, koja će takođe činiti osnovu za sedan, dizajniran da se stavi naspram Tesle Modela S. Prethodni izveštaji su sugerisali da je platforma konstruisana tako da ugosti masivnu bateriju, koja teži oko 400 kilograma.

U cilju promocije električnog pogona, Mercedes razmatra i ulazak u Formulu E. Odluku još uvijek nije donesena, ali Ola Kelenius, šef Mercedesove prodaje i marketinga, kaže da kompanija posmatra Formulu E “sa velikim interesovanjem“, kao i da čini interesantnu plaftormu za električna vozila, odnosno transfer tehnologije u serijske automobile.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.