10.6.2016. 18:46
0
McLaren i SUV segment ne idu zajedno
Većina proizvođača, pa i oni kojima nije svojstveno, bacila se na razradu SUV-ova. Ne i Britanci.
Tri su razgloga zbog kojih McLaren nikada neće napraviti SUV, kaže šef marketinga Vein Bruce: "Prvo, fokusirani smo na svoje sportske automobile koji se prodaju jako dobro. Limitirane edicije su rasprodate, kao i one specijalne. Drugo, u protekle tri godine kompanija bilježi profit i u planu su novi modeli kao što je 570 Spider. Plan je i godišnja proizvodnja od pet hiljada jedinica. I, konačno, naše mušterije jednostavno ne žele McLaren SUV.", što bi trebalo da znači da se čistokrvni sportski super-automobilski britanski DNK zasigurno neće mijenjati. 

Slične stavove nedavno su iznijeli i čelnici iz Maranela. Ferrari, kako kažu, jednostavno ne želi da prati konkurenciju. To govori da bar dva brenda nastoje da očuvaju pedigre. Što nije slučaj sa drugima, a nije im ni zamjeriti. Svijet je prvo šokirao Porsche, što se pokazalo kao dobar potez jer je kompanija bila na rubu bankrota. Neki su bili zadovoljni, neki ne. Ali, dinastija je uspostavljena sa velikim uspjehom. Zatim su tim koracima krenuli Bentley, Jaguar, Maserati, Lamborghini razvija Urus... Lista se samo nastavlja. Ali, računica je jasna: tržište je trenutno tako postavljeno i svi vape za SUV-om, na šta su proizvođači itekako spremni da odgovore.

I, na kraju, "kapa dolje" za McLaren. Ako ni zbog čega, onda zbog dosljednosti i unikatnosti, odnosno igranju protiv pravila, možda i na sopstvenu štetu. 

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.