1.7.2016. 15:32
0
Jubilej za ponos - Honda Accord
Punih 40 godina Accord je prisutan.
Honda Accord je prvi japanski automobil koji je rađen na tlu Sjedinjenih Država. 1976. sa trake je izašao maleni hečbek sa troje vrata. Amerikanci su se odmah zaljubili, a performanse i potrošnja goriva u tim turbulentnim vremenima imali su samo pozitivne ocjene. 1982. stigla je druga generacija sa četvoro vrata. I u narednih 15 godina Accord je bio najbolje prodavan japanski automobil sa one strane Atlantika.

Generacije su se potom ređale, a stizali su i kupei, hećbekovi, karavani, pa čak i crossoveri i hibridi. Za 40 godina prodato je oko 12 i po miliona primjeraka što je impozantna brojka. Čak i studija sprovedena u SAD da je to najpopularniji automobil među populacijom mlađom od 35 godina. Na prvom mjestu je model Civic. U opticaju je trenutno čak deveta generacija sa gamom motora od 2 do 3.5 litara, kao i plug-in hibrid.

I tako jubilej prolazi u znaku dobrih brojki. Sjedinjene Države su, naravno, tu odigrale najveću ulogu. Iako ne djeluje kao mnogo i može se vidjeti na svakom koraku, Accord je pouzdan i čak automobil dobrog izgleda i solidnih performansi. 

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.