5.7.2016. 22:32
0
Virtualna stvarnost: Električnim Rolls Royceom upravljat će virtualna vozačica
Virtualna vozačica Eleanor u budućnosti će upravljati Rolls-Royceom.

Ženska figura koja se nalazi na haubi Rolls-Roycea napravljena je po uzoru na glumicu i model Eleanor Thornton, a u budućnosti bi trebala preuzeti ulogu virtualne vozačice i domaćice.
 
Trebala bi pamtiti česte rute vlasnika automobila, njegovu omiljenu muziku i restorane, a na glasovnu komandu upravljala bi svim sistemima automobila.
 
Ova virtualna vozačica dio je novog koncepta Rolls-Royce Vision next 100, autonomnog električnog automobila bez emisije štetnih plinova koji je predstavljen u sklopu obilježavanja 100 godina BMW-a.
 
Giles Taylor, direktor dizajna u Rolls-Royce Motor Cars, izjavio je: "Razvijajući ‘Rolls-Royce Vision next 100’ bili smo svjesni da ne možemo živjeti u prošlosti. Nastojali smo biti što inovativniji, ali istovremeno uplesti historijski dizajn marke u budući izgled njenih modela."

(Anesa Agović / bug.hr)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.