21.7.2016. 17:41
0
Kako vam se čini ideja Alfa Romeo super-automobil?
Alfa Romeo polako kreće u napad, ali da li zaista nešto tu fali?

Italijanska strast, lijep dizajn i kakva-takva pouzdanost - to je ono što je krasilo Alfa Romeo modele u prethodnom periodu. Međutim, brojke nisu baš najsjajnije. U 2015. prodato je svega nešto preko 55 hiljada automobila, a paleta trenutno se sastoji od modela: Mito, Giulietta, 4C. Italijani su ove godine krenuli u napad sa modelom Giulia i očekivanja su velika. Proizvodnja je iznova i iznova kasnila, ali na kraju na svijet je došao jako dobar automobil, naročito verzija Quadrifoglio od preko 500 konjskih snaga. Ali, ipak je to samo još jedna Alfa, nalik prethodnim i prevelikih noviteta tu nema, osim da u vazduhu miriše da su Italijani spremni da preuzmu veći dio kolača. 

Automobilska javnost zato je odlučila da preporuči šefovima jedan logičan i ne-tako-teško izvodljiv potez. Alfa treba super-automobil! Iako do sada kompanija nije bila poznata po konstrukciji skupocjenih mašina sa složenim mašinama, potencijal definitivno postoji. Čak je i jedan poljski studio dao ideju kako bi to sve trebalo da izgleda, poštujući tradiciju, dizajn i neizostavnu italijansku pasiju za pravljenjem dobrih četvorotočkaša. Ovaj koncept pokazuje u pravom pravcu gdje bi kompanija trebala da krene. A, sami pogled na ovu studiju ledi krv u žilama. Još sa savremenim tehnologijama i hibridnim ili električnim pogonom - Alfa Romeo bi vjerovatno mogao da se "iščupa" iz ralja loših vijesti koje dolaze iz Torina godinama. 

Međutim, majka kompanija FCA na tanjiru trenutno ima toliko toga da djeluje kao da je brend sa najmanjim kapacitetima i profitom zapostavljen. Naravno, apsolutno nezasluženo. Očekivanja od modela Giulia jesu velika. Sa cijenom od oko 30 hiljada eura za osnovni model pa do više od 50 hiljada za Quadrifoglio. I prvi SUV u istoriji je "iza čoška". Ali, super-automobil bi mogao biti pravi pogodak. Svi bi mu se radovali. Još ako bi izgledao kao poljski koncept... Bez greške.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.