12.8.2016. 19:20
0
Kinezi ulažu gotovo dvije milijarde dolara u električne automobile
Za sada nisu objavljene informacije kada bi tvornica trebala biti završena, no kapacitet će joj biti oko 400.000 automobila godišnje.

Prema pisanju agencije Reuters, kineska tvrtka Le Holdings, znana i pod imenom LeEco, uložit će 12 milijardi juana, odnosno oko 1,8 milijardi dolara, u izgradnju pogona za proizvodnju električnih automobila.
 
LeEcovi proizvodni pogoni biti će dio većeg projekta izgradnje "Eco Experience Park", u koji će biti uloženo 20 milijardi juana, a sadržavat će zabavni park, postrojenja za električne automobile i urede povezane na Internet.
 
Za sada nisu objavljene informacije kada bi tvornica trebala biti završena, no kapacitet će joj biti oko 400.000 automobila godišnje.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.