2.9.2016. 20:38
0
Dame, ovo je Lamborghini za vas!
Direktor Lamborghinjia kaže da će se prvi SUV model „Urus“ razlikovati od svih ostalih modela u ponudi ovog italijanskog brenda, odnosno da će se više svidjeti priopadnicama ljepšeg pola. Marketinški trik ili ne, direktor ozbiljno planira da Lamborghinijeve automobile približi damama koje, inače, čine samo pet odsto kupaca.
Lamborghini očekuje da će sa "Urusom" duplirati godišnju prodaju na 7.500 automobila.
"Dobro znam da se naši „bikovi“ na haubi uvijek povezuju sa agresivnošću, sa „aventadorom“ i „hurakanom“. Međutim, „Urus“ će pokazati i nježniju stranu Lamborghinija i ovo je automobil koji će se dopasti ljepšem polu", samouvjeren je Domenikali.

Za dame ili ne, "urus" će koristiti V8 motor it Audija

Prvi znak da „Urus“ ne pripada Lamborghinijevoj tvrdoj liniji je podatak da će umjesto V10 ili V12 motora koristiti osmocilindraš iz Audija sa okvirno 600 KS i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Takođe, najavljena je i hibridna verzija dok se od dizel „Urusa“ za sada odustalo.

Svjetska premijera serijskog „Lamborghini urusa“ biće u martu 2018. godine na Salonu u Ženevi dok bi prodaja trebalo da startuje u 2019. godini. Početna cijena luksuznog SUV modela biće oko 180.000 eura.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.