21.9.2016. 9:25
0
Panda je stigla: Novi Fiatov model za 2017.
FIAT je diskretno osvježio sva tri modela iz porodice Panda. Promjene su minimalne i uglavnom se odnose na enterijer vozila.
Treća generacija malog gradskog automobila predstavljena je 2011. godine, a čini se da je FIAT u startu stvari postavio na pravo mjesto kada je riječ o dizajnu, da nije bilo potrebno praviti nikakve stilske korekcije na spoljašnjosti vozila. 

Jedine novine su proširena ponuda boja eksterijera - kupci će uskoro moći da naruče Pandu u novim nijanasama crvene (Amore Red) i metalik sive (Colosseo Grey) - kao i redizajnirane alu felne.

Stilske promjene u kabini su takođe diskretne, a najpre u oči upada novi, moderniji volan koji je blago zaravnjen na svom donjem dijelu. 

Osim toga, oznake i brojevi na instrumentima su sada veći i čitljiviji. 

Osvježena je i ponuda dezena presvlaka na sve tri verzije - standardnoj Pandi, Cross modelu i Pandi 4x4. 

FIAT je model za 2017. opremio i novim Uconnect multimedijalnim sistemom, koji se može povezati sa smartfon uređajima pomoću Bluetooth i USB konekcije.

Paleta motora ostala je ista, pa su na raspolaganju 1.2 litarski benzinac sa 69 ks (dostupan i u varijanti na tečni naftni gas), kao i dvocilindarski 0.9 TwinAir, sa 65, 85 i 90 ks (postoji i verzija sa 80 ks koja kao gorivo osim benzina koristi i komprimovani prirodni gas). Dizel opcija i dalje je 1.3 MultiJet II sa 95 ks. 

Cijene će biti poznate uoči početka prodaje.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.