22.9.2016. 17:49
0
Ovo je dragulj Aston Martina i Zagata
Dugogodišnja saradnja Aston Martina i Zagata ove godine obilježena je predstavljanjem istinskog dragulja - modela "Vanquish Zagato" u kupe i volante verziji.
Čuveni engleski proizvođač sportskih i luksuznih automobila Aston Martin i Zagato, ništa manje slavna italijanska radionica za izradu karoserija, čine "tim snova" već 56 godina.

Za to vrijeme, nisu izbacili mnogo zajedničkih proizvoda, ali svaki je bio pun pogodak - pravo remek-dijelo automobilske industrije.

Dijeli dimenzije sa kupeom, a odlikuju ga prepoznatljiva tradicionalna Aston Martinova forma prednje maske i kružni elementi pozadi koji su zaštitni znak Zagata.

Iako su zadnja svijetla izrađena u tradicionalnim formama Zagata, "Vanquish Zagato Volante" dobio je LED tehnologiju svjetlosnih grupa, kakva se koristi na superautomobilu Aston Martina - "vulkanu".

"Vanquish Zagato Volante" u sebi krije moćni V12 motor, koji razvija izuzetnih 592 konjske snage, a prema prvim projekcijama biće u stanju da iz mirovanja do 100 km/h stigne za 3,7 sekundi.


Za enterijer se pobrinulo posebno "Q" odjeljenje Aston Martina, koje je prije svega zaduženo za personalizaciju svakog detalja u kabini. Na ovom modelu to će sigurno biti neophodno, s obzirom da je u planu izrada samo 99 primjeraka "Vanquish Zagato Volan". Početak isporuke kupcima počeće 2017. godine.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.