25.9.2016. 20:43
0
Pogledajte proizvodnju nove Honde Civic
U susret premijere desete generacije Civica objavljen je video koji prikazuje proizvodnju modela u novoobnovljenoj tvornici u Swindonu.

Prvi Civic globalne prisutnosti stiže na više od 70 svjetskih tržišta, a većim dijelom će dolaziti iz Hondinih pogona u Britaniji. 15-minutni video pokazuje kompleksnost proizvodnje, ali i faze u kojima se i dalje koristi ljudska pamet iskustvo i snaga.  
 
U modernizaciju proizvodnje Honda je uložila oko 200 miliona eura, a time je dodatno podignut kvalitet i optimiziran proizvodni proces. 
 
U ponudi benzinaca kreće od 1.0 trocilindraša sa 129 KS i 200 Nm, a slijedi ga 1.5 sa 182 KS i 240 Nm, oba sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačima u standardnoj ponudi, odnosno CVT automatikom uz doplatu. Dodatno revidirani 1.6 dizelaš sa (bar) 120 KS ostaje u ponudi, a Type-R bi u novom izdanju trebao imati dobrano preko 300 KS, prenosi Index. 


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.