26.9.2016. 9:50
0
Hyundai priprema atraktivne novitete
FOTO: Hyundai i30
Korejski proizvođač u Parizu će predstaviti nekoliko noviteta među kojima je i sportska izvedba novog i30.

Nema sumnje kako korejski lim postaje sve atraktivniji, pa ne čudi što se sve češće automobili iz ponude Hyundaija i Kije ravnopravno nose sa europskom konkurencijom, i to u sve većem brojem segmenata. 
 
U najnižem segmentu obnovljeni i10 pokušat će ostvariti zapaženi trag i pripremiti tlo za potpuno novi model. Još snažniji adut je i30, a sudeći po teaseru u Hyundaiju imaju velike planove. N Concept RN30 je ekstreman automobil, a u kojem će obliku zaživjeti još uvijek se ne zna. Optimisti govore kako će serijska izvedba udariti na najbolje, Focusa RS i Golfa R, a oni realniji kako se ipak radi o nešto manje radikalnom uratku u klasi Focusa ST i Golfa GTI. Kako god na kraju ispalo, radit će se o odličnom automobilu. 
 

 
Tu novostima nije kraj. Potaknut uspjesima konkurencije Hyundai tako ozbiljno razmišlja o lansiranju novog SUV modela pozicioniranog ispod Tucsona (ix35). Budući rival vozilima kalibra Nissanovog Jukea stilski će biti vrlo atraktivan, a ugurat će se u ponudu modela i20, doznaje AutoExpress. Koncept od prije dvije godine imena Intrado mogao bi biti izvorište novog dizajnerskog izraza na koji ćemo morati pričekati još najviše godinu dana, prenosi Index.


(Anesa Agović)
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.