15.10.2016. 12:57
0
Toyota povlači 340 hiljada hibridnih Priusa
Toyota Motor Corporation povlači 340 hiljada hibridnih vozila modela Prius širom svijeta.
Iz japanske kompanije su u srijedu objavili kako, zbog problema sa kočnicama, povlače 212 hiljada vozila u Japanu i 94 hiljade u Sjevernoj Americi, 17 hiljada u Evropi i ostatak u Australiji i drugim regijama, prenose agencije.

Toyota je priznala da je dobila izvještaje o udesima, povredama i smrtnim slučajevima izazvanim kvarom na ručnoj kočnici. Međutim, japanski proizvođač nije želio da iznosi više detalja, jer, kako su rekli, još proučavaju izvještaje.

Toyota navodi kako se sajla ručne kočnice može neočekivano odvojiti, što uzrokuje da kočnice ne mogu ispravno zaustaviti vozilo.

Ukoliko se dogodi da vozač ostavi automobil parkiran van brzine, može se dogoditi da se vozilo pokrene i izazove sudar.

Modeli Priusa sa ovim problemom proizvedeni su od avgusta prošle godine do oktobra naredne godine.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.