1.12.2016. 18:31
0
Njima ne nedostaju snažni automobili: Njemačka policija ima moćnu mašinu
Pripadnicima policije u Njemačkoj svakako ne nedostaju snažni patrolni automobili, a sada su dobili još jednu prinovu.

Njemačka organizacija Tune it! Safe!, koja promoviše bezbjedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila, ustupila je policiji na godinu dana dorađeni Ford Mustang V8 GT.

Ova organizacija osnovana je 2005. sa ciljem da promoviše bezbjedno i odgovorno prepravljanje automobila, kako bi se unaprijeđena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Njemačkoj. 

Zato će policijski Mustang, umjesto da juri autoputem, u narednih 12 mjeseci obilaziti sajmove automobila, kako bi kod zaljubljenika u četvorotočkaše podigao svijest o potrebi da svoja vozila dorađuju u skladu sa saobraćajnim propisima.

Za "tjuning" ovog patrolnog automobila odgovorna je firma Wolf Racing, zbog čega je i samo vozilo preimenovano u "Wolf Wide 5.0". U odnosu na serijsku verziju, automobil je dobio specijalne 20 inčne alu felna, na koje su namontirani Hankook pneumatici, zatim podesivo ogibljenje, aerodinamički set sa zadnjim difuzorom i velikim spojlerom i novi sportski izduvni sistem.

S obzirom da se radi o policijskom vozilu, ugrađena je i sva neophodna svijetlosno-zvučna signalizacija. 

Wolf Racing je pojačao i originalni 5.0 litarski V8 agregat sa fabričkih 421 ks (310 kW) na 455 ks (335 kW), što je dovoljno da automobil iz mjesta do stotke ubrza za 4,3 s i da dostigne maksimalnih 268 km/h. Podsjećamo, regularni Mustang GT od 0 do 100 km/h stiže za 4,8 s.

Organizacija Tune it! Safe! već godinama sarađuje sa njemačkom policijom, pa je u okviru iste kampanje 2015. organima reda ustupljen dorađeni Chevrolet Corvette, a prije toga vozila kao što su AC Schnitzer BMW Serije 4, Brabus Mercedes A klase i Abt Audi R8.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.