9.12.2016. 17:27
0
Što skuplji, sve traženiji…
Devet mjeseci nakon predstavljanja novog supersportskog modela od 2,4 miliona eura, Bugatti je prodao gotovo polovinu od 500 planiranih automobila.
Bugatti Chiron imao je svjetsku premijeru na ženevskom auto-salonu početkom marta. Nasljednik Veyrona ponuđen je imućnoj klijenteli po astronomskoj početnoj cijeni od 2,4 miliona eura.

S obzirom da je nešto jeftiniji Veyron na tržištu proveo čitavu deceniju a da je za tih desetak godina prodato svega 450 automobila, Bugatti je očekivao nešto usporeniju prodaju Chirona. Međutim, i sam proizvođač iznenađen je tražnjom kupaca, nakon što je za devet mjeseci naručeno 220 primjeraka novog modela.

Zbog povećanog interesovanja, Bugatti će povećati planiranu godišnju proizvodnju Chirona, pa će u 2017. biti izrađeno 65 vozila. Ako nastave tim tempom, posljednji od pomenutih 220 kupaca dobiće naručeni automobil tek krajem ove dekade.

Bugatti je do sada napravio svega nekoliko primeraka koji će vlasnicima biti isporučeni početkom 2017. U toj kompaniji ističu da naročito cijene lojalnost kupaca, pa će oni koji već posjeduju neki Bugatti u svojoj garaži imati prednost prilikom isporuka.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.