1.1.2017. 17:31
0
Najskuplji M3 na svijetu u Ferrari crvenoj boji
Nakon šest raznobojnih i8, BMW Abu Dabi je uradio još jedan specijalan BMW tretman.
Diler iz ove bliskoistočne zemlje je predstavio nešto što je vjerovatno najskuplji M3 na svijetu. Dotični model je u Ferrari crvenoj boji, u Competition je paketu, a 3,0-litarski agregat isporučuje 450 ks i 550 Nm.

Opcioni Competition paket takođe donosi i unapređenje šasije u vidu rekalibrisanih opruga, amortizera i horizontalnih stabilizatora, dok Active M diferencijal i laka sportska težišta doprinose opštem utisku. Ovaj konkretni model je opremljen i karbon-keramičkim kočnicama, adaptivnim M ogibljenjem i aerodinamičkim paketom.

Tu je i Akrapovič izduv sa četiri završetka (Evolution) unutar difuzora od ugljeničnih vlakana. Mjenjač je sedmostepeni s dvostrukom spojnicom. Do stotke ovaj M3 stiže za četiri sekunde.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.