4.1.2017. 22:23
3
Ni 260 km/h nije bilo dovoljno: Golfom kecom na autoputu "zakucao" kazaljku na satu!
Istinskim zaljubljenicima u automobile nikada neće biti lijeno da svoje omiljene četverotočkaše povremeno dorade kako bi im znatno unaprijedili performanse.

Tako nas na cestama nerijetko zadive oldtajmeri koji izgledaju kao da su tek jučer izašli iz salona. 

Prvi primjerak prve generacije Volkswagen Golfa, poznatije kao "kec" ili "jedinica", napravljen je davne 1974. godine, a u periodu do 1993., kada je izrađen i posljednji primjerak, ukupno je proizvedeno 6,8 automobila. 

Golf "kec" inače je preteča legendarnog Golfa 2, jednog od najpopularnijih automobila svih vremena na našim prostorima. 

Autor Golfa 1 iz priloženog videa na svom ljubimcu marljivo je poradio, pa sad komotno može parirati "zvjerkama" koje su tek izašle iz fabrika. 

U prilog tome ide i činjenica da je na ugrađenom brzinomjeru, graviranom 260 km/h, na autoputu kazaljku jednostavno zakucao. 

(Avaz/Merima Druškić)

 
Golf1
3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.