15.3.2017. 15:25
0
Ferrari zvijer puštena iz kaveza
Ferrari 812 Superfast imao je svjetsku premijeru na aktuelnom salonu automobila u Ženevi, a sada smo u prilici da vidimo kako ovaj automobil izgleda u vožnji.
Video koji neće ostaviti ravnodušnim fanove supersportskih automobila iz Maranela objavio je Ferrari na svom zvaničnom YouTube kanalu:

Ferrari 812 Superfast, kao nasljednik modela F12 berlinetta, dobija pogon od moćnog V12 atmosferca – u pitanju je 6.5 litarski agregat koji proizvodi čak 800 konjskih snaga pri 8.500 obrtaja u minutu, dok je maksimalni obrtni moment 718 Nm, pri 7.000 o/min.

Motor je povezan sa unaprijeđenim sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, koji obezbjeđuje da ovaj automobil u potpunosti opravda svoje ime i da do stotke stigne za samo 2,9 s. Maksimalna brzina ista je kao kod prethodnika, i iznosi 340 km/h.

Upravljački sistem koristi električni servo uređaj, a dodatna pogodnost je upravljanje na sva 4 točka, s obzirom da zadnji točkovi takođe pomažu pri skretanju automobila, piše b92.

(Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.