7.4.2017. 20:12
1
Ford najavio samovozeći automobil do 2026.
Ford je predvodnik u razvoju samovozećih automobila, a smješten je u istu ravan kao i GM, Renault-Nissan i Daimler, zaključila je nedavno objavljena studija Navigant Researcha.
U tom kontekstu oglasili su se i iz Forda, najavljujući kako je vrlo izgledno da bi prvi potpuno samovozeći automobil mogao biti spreman za tržište 2026. godine.

Ono što je zanimljivo, takvi se modeli neće naći u slobodnoj prodaji, već će biti ponuđeni isključivo kompanijama koje se bave pružanjem usluga mobilnosti, kao što su Uber ili Lyft, pišu Nezavisne.

(Alen Avdić) 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.