1.6.2017. 16:26
0
Nazire se novi Phantom
Rolls-Royce je objavio dvije “tizer” fotografije novog Phantoma i potvrdio datum on-line premijere ovog modela.

Dizajn Phantoma za 2018. neće se radikalno razlikovati od prethodnika, s obzirom da se Rolls-Royce prilikom oblikovanja novih modela dosljedno drži tradicije.

Na prvoj footgrafiji vidi se tipičan detalj karakterističan za ovog proizvođača superluksuznih automobila – klasična rešetka maske hladnjaka i figurica “Duha ekstaze” simbola Rolls-Royce automobila.

Druga fotografija otkriva detalj komandne tabele ispred suvozača i njenu teksturu. U lijevom delu nazire se analogni sat kao jedno od obilježja tradicionalnih luksuznih limuzina.

Odranije je poznato da će novi Phantom koristiti mehaničku platformu od aluminijuma, što će značajno smanjiti masu vozila u poređenju sa odlazećim modelom.

Takođe, jedan od zvaničnika kompanije nedavno je izjavio da će ovaj automobil imati sistem upravljanja na sva 4 točka. Standardnu verziju pogoniće twin-turbo V12 motor, a kasnije bi trebalo da se pojavi i plug-in hibrid, piše B92.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.