3.7.2017. 12:10
0
Show supersportskih automobila: Sve “zvijeri” na jednom mjestu
Automobilski show na otvorenom, koji se svake godine početkom ljeta održava na jugu Engleske, jedinstvena je prilika da ljubitelji supersportskih automobila i drugih moćnih ekskluzivnih četvorotočkaša vide svoje omiljene modele u akciji.
Kao i svake godine u ovo doba, fanovi sportskih automobila okupili su se proteklog vikenda u mjestu Gudvud Haus, u Zapadnom Saseksu, kako bi posmatrali vožnju moćnih i skupocjenih mašina vijugavim, uskim seoskim putem.

Bila je to jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide modeli koji trenutno predstavljaju sam vrh automobilske industrije kada je riječ o supersportskim i trkačkim vozilima, ali i događaj na kome se po prvi put pred publikom pojavljuju automobili koji su imali premijeru tokom proljeća, nakon završetka ženevskog auto-salona.

Tako je ove godine u Guduvu Porsche predstavio dva noviteta, 911 Turbo S Exclusive Series i moćni 911 GT2 RS sa 700 ks i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Jaguar je bio prisutan sa novom sposrtskom verzijom svog najmanjeg sedana XE SV Project 8, dok je Aston Martin posjetiocima prikazao do sada neviđeni Vulcan AMR Pro, namjenjen isključivo trkačkoj stazi. U Gudvudu su premijeru imali i restilizovani Maserati GranTurismo i GranCabrio za 2018.

Stazom su prodefilovali i Bugatti Chiron, Pagani Zonda 760RS, Honda NSX, Nissan GT-R Nismo, Rimac Concept_S, McLaren P1 LM, kao i neki čuveni supersportski automobili čija je proizvodnja okončana u posljednjih nekoliko godina, ali koji su itekako aktuelni, poput Lexusa LFA.

Posjetioci su mogli da vide u akciji i Alpine A110, prvi novi model ove sportske francuske auto-marke u vlasništvu Renaulta nakon nekoliko decenija, ali i hibridni BMW i8.

Pored klasični sportskih modela, na stazi su se oprobali i automobili čija osnovna namjena nije jurnjava po putevima i stazama, kao što su novi model Range Rovera – Velar i unikatni Rolls-Royce Sweptail za koji se veruje da ga je vlasnik platio oko 10 miliona funti, piše CDM.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.