16.7.2017. 15:13
0
Stotine Fića na "Fiat - Fićo Festu" u Sarajevu, bit će izloženi ispred Čaršijske džamije na Baščaršiji
Krajem jula ove godine, tačnije 29. jula 2017. godine, na Baščaršiji će biti održano prvo okupljanje popularnog Fiće, jednog od simbola nekadašnje Jugoslavije.

Povod za održavanje Fiat - Fićo Festa je obilježavanje jubileja, to jeste 62. rođendana ovog minijaturnog automobila kojeg i danas mnogi vole.

Organizator događaja je Udruženje ljubitelja automobila Fićo – klub iz Sarajeva. Iz organizacije najavljuju učešće oko stotinu vozila i vozača iz šireg regiona.

Vozila će biti izložena na plato ispred Čaršijske džamije nedaleko od Baščaršije u terminu od 10 do 12 sati.

Podsjećanja radi, Zastava 750 je službeno ime malog automobila, koji je na području bivše Jugoslavije poznatiji pod nadimkom Fićo, Fića ili Fiček, a proizvodio ga je pod markom Zastava proizvođač automobila i vatrenog oružja Zavodi Crvena zastava. Ovaj je automobil bio jedan od simbola bivše Jugoslavije i najčešće viđeno vozilo na jugoslavenskim cestama.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.