21.8.2017. 13:31
3
Prikazan novi teaser za BMW M5
Datum predstavljanja novog BMW-a M5 se sve više približava, a Bavarci su odlučili da nam još malo podgriju maštu sa jednim video teaserom.

Na snimku se prikazuje novi preformantni sedan kako izvodi razne “vratolomije” u pustinji.

Iako se malo toga od automobila može vidjeti, djeluje kao da je krov na automobilu izrađen od karbonskih vlakana.

Ovo rješenje pomaže u smanjenju mase automobila i spuštanju težišta radi bolje stabilnosti. Model će biti predstavljen sjutra, a ispod haube će biti 4.4 litarski TwinPower Turbo V8 sa oko 600 ks i više od 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Za prenos će biti zadužen 8-stepeni automatik, a očekuje se da uz novi AWD sistem ubrzanje do stotke bude oko 3,5 s.

Kao glavna konkurencija nameće se Mercedes-AMG E63 4Matic i njegova ekstremnija S varijanta sa 571, odnosno 612 ks i 750, odnosno 850 Nm. Jedva čekamo i uporedne testove, piše CDM.

(Alen Avdić) 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.