28.9.2017. 15:35
0
Napad na Mercedes: BMW počinje proizvodnju Serije 8 u 2018.
Bavarci su potvrdili da će serijska proizvodnja dugo najavljivanog luksuznog kupea startovati sljedeće godine u fabrici Dingolfing, u Njemačkoj.

Produkcijska verzija Serije 8 Coupe biće zasnovana na istoimenom konceptu koji je BMW predstavio u proljeće 2017. Serijski model će se pojaviti u prodajnim salonima tokom 2018, i to najprije u Evropi i SAD.


Dalji planovi uključuju i Seriju 8 Cabriolet, ali bi ovaj model trebalo da stigne na tržište godinu dana kasnije, 2019, saznaje Auto News.

Kada se naredne godine nađe u prodaji, BMW Serije 8 Coupe “napašće” za sada neprikosnoveni Mercedes S klase Coupe (restilizovan početkom septembra), ali i popuniti prazninu u gami BMW-a, s obzirom da je ovom proizvođaču nedostajao jedan vrhunski luksuzni kupe.


Pogonska paleta biće preuzeta od aktuelnog BMW-a Serije 7, a između ostalog, treba očekivati i šestocilindarski 3.0 litarski turbo benzinac, kao i 6.6 litarski V12 twin-turbo iz modela M760Li xDrive.

Kada je riječ o BMW-u M8, on bi trebalo da dobije 4.4 twin-turbo V8 koji se nalazi i u novom BMW-u M5.

Produkcijska verzija BMW-a Serije 8 Coupe navjerovatnije će imati premijeru na sajmu u Ženevi, u martu 2018.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.