11.12.2017. 13:04
0
Novi Rolls-Royce SUV još bez imena
Prvi SUV model u gami proizvođača superluksuznih automobila najavljen je za 2018. godinu, ali izgleda da oznaka koja je do sada bila u opticaju za ovaj automobili nije i definitvan izbor kompanije.

Model koji je u medijima sve vrijeme označavan kao Rolls-Royce Cullinan, možda će se u produkcijskoj verziji zvati sasvim drugačije, nagovješteno je iz tog proizvođača.


Menadžer zadužen za komunikacije sa javnošću u kompaniji Rolls-Royce Motor Cars Asia Pacific, Hal Serudin, potvrdio je za sajt SUV Authority da će konačno ime SUV modela biti objavljeno u prvom kvartalu 2018.


On je objasnio da je “Cullinan” samo naziv radnog projekta novog modela, uprkos tome što već duže vrijeme u medijima cirkuliše kao zvanično ime budućeg SUV vozila.


I dok je oznaka modela još nepoznanica, već se zna da će ovaj automobil dijeliti mehaničku platformu sa novim Rolls-Royce Phantomom, a ispod haube će navodno biti 6.75 litarski V12 sa 571 ks (420 kW) i 900 Nm.

Mogući termin svjetske premijere je mart 2018, a lokacija auto-salon u Ženevi, piše AutoNews creative / B92.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.