21.12.2017. 12:04
0
Novi Porsche Cayenne predstavljen bh. javnosti
Na glamurozan i jedinstven način u Sarajevu je 15. decembra 2017. godine predstavljen novi Porsche Cayenne, kompletno sportsko vozilo koje nastupa pod sloganom „Sportscar Together“ i omogućava uživanje u vožnji kojeg dijelite sa drugima.
Brojni gosti su imali priliku na licu mjesta se upoznati sa novim modelima i mnogim novitetima koji ih krase. Vanjski  izgled se ističe istaknutim prednjim krilima, više spuštenom haubom i zračnim usisnicima koji su ovaj put veći i dominantniji. 4D integrisana šasija omogućava veliku lakoću prilagođavanja vožnji na različitim terenima, a svako putovanje na kojem prilagodljiva aerodinamika Cayenne-a drži na putu oduzima dah. Luksuzni enterijer čini svaku rutu bogatijim iskustvom i Porsche Advanced Cockpit sa velikim touchscreen displejom ga čini lakšim za organizaciju. 

Novi Cayenne je dostupan u tri verzije: Porsche Cayenne, Porsche Cayenne S i Porsche Cayenne Turbo sa rasponom snage od 340 do 550 konjskih snaga . Novi model u osnovnoj verziji dostiže brzinu od 100 kilometara na sata za 6,2 sekunde, dok Turbo model to postiže za čak 4,1 sekunde. Turbo verzija sa „Sport Krono Paketom“ može ubrzati od 0 do 100 kilometara za nevjerovatnih 3,9 sekundi, što je vrijedno zadovoljstvo za kojeg zainteresovani kupci trebaju izdvojiti dodatni novac.

Porsche Connect sistem omogućava pristup korisnim servisima i funkcijama u vozilu, između ostalog, navigacijskom sistemu i glasovnom pilotu.  Sa ovim sistemom su povezani Burmester i BOSE audio sistemi koji ugodnim zvukom ispunjavaju enterijer vozila.

Porsche BH je, osim posljednjeg modela Porsche Cayenne-a, prikazao vozila iz njegovih prethodnih generacija i samim tim evoluciju do superiornosti u svojoj kategoriji.

Armin Mulović, predstavnik kompanije Porsche BH i Brand Manager marke Porsche je ovom prilikom izjavio:“Porsche Cayenne je doživio veliku popularnost u Bosni i Hercegovini gdje su prepoznate njegove zaista impresivne kvalitete jednog istaknutog SUV vozila. Zaista nam je drago što se večeras družimo sa  cijenjenim kupcima i zadovoljstvo nam je pokazati im sve prednosti novih modela.“

U ovoj večeri je predstavljena i Porsche Panamera Sport Turismo koja u sebi krije twin-turbo V6 mašinu koja pripada novoj generaciji motora velike snage. Radi se o sportskom vozilu koje pokreće akciju i osvaja puteve, za one kojima ne treba govoriti šta da urade.  Ovaj model je dokaz da udobnost i performans mogu biti dijelom jednog vozila.

Prisutni gosti su imali priliku pregledati nove, kao i prethodne modele i uživati u njihovim enterijerima, te se zabavljati u opuštenoj atmosferi.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.